Ce ai zis ţi se va zice, ce ai făcut ţi se va face, ce încarci pe altul ai să duci şi tu

Legea nestramutata a dreptatii lui Dumnezeu aduce peste capul tau ce ai adus si tu peste capul aproapelui tau. Ce ai facut ti se va face; ce ai zis ti se va zice; ce incarci pe altul ai sa duci si tu.

Cand dreptatea lui Dumnezeu se intoarce asupra noastra a sosit vremea de plata sau ispasirea. Ispasirea nu-i o pedeapsa de la Dumnezeu, ci un mijloc de inteleptire, o indreptare mai aspra.

Dumnezeu nu pedepseste toata răutatea tuturor, aici, si numaidecat; precum nici nu slaveste bunătatea tuturor, aici, si numaidecat. Daca ar face asa, atunci si oamenii ar face binele de frica.

Deci, ori că răsplăteste, ori că nu răsplateste, fie binele, fie raul, un lucru e sigur: ca vine o rasplata sigura si vesnica, si ca biruieste binele asupra rautatii.

Cand cineva, cu faptele sale pacatoase, cade din dragostea Tatalui său, dă de dreptatea Lui, care, ca pe un rob, il va readuce la cale cu sila. Ii da si timp, doar va simti sa vina de buna voie; daca insa nu baga in seama, ii ia si timpul si cade fara de veste urmarit de dreptate.

Extras din ”O sinteza a gandirii Parintelui Arsenie Boca in 800 de capete”, Ioan Ginsca