Ce minune de zi. Bucurați-vă!

“Ne agatam de viata, o traim asa cum credem, suntem rai sau buni, ne dorim lucruri si luptam pentru ele cu ce ne este lasat la indemana. Poate ca Dumnezeu este deasupra si ne urmareste alegerile, poate ca soarta ne este scrisa si ne folosim mainile si picioarele pentru a ne trai vietile deja condamnate sau poate ca nimic nu este scris si noi construim fiecare clipa a viitorului prin clipa de acum.

Mi-e frica de ziua de maine. Mi-e frica pentru tot ce am, pentru tot ce iubesc, pentru toti cei pe care-i iubesc.

Pentru fiecare om din viata mea, pentru fiecare vorba, pentru fiecare clipa din viata mea a ajuns sa-mi fie frica. Frica sa nu se termine prea repede, frica sa nu se piarda ceva din ea, frica sa nu pierd pe cineva dintre cei la care tin mai mult decat tin la mine.

Pentru ca am o singura viata, o singura viata de trait… o singura viata de irosit. Incerc sa ma bucur de ea, de oamenii care ma inconjoara, incerc sa-i bucur pe cei care-mi sunt in jur si pe altii… incerc. Si sunt convins ca atunci cand nimic din toate astea nu vor mai exista… voi fi mort.

Nu mai irosi secunde… sun-o pe mama ta si spune-i cat tii la ea si cat o iubesti, fa-o sa zambeasca. Pleaca de la munca mai repede, sau pleaca mai tarziu – tu stii – si du-ti copilul macar la o plimbare, fa-l sa zambeasca, fa-l fericit. Nu mai sta, ia un buchet de flori si du-te la fata aia pe care-o iubesti in secret si spune-i c-o iubesti, pun’te in genunchi si fa-o sa simta ca tu esti acela. Suna-ti sotul si lasa vorbele mici si plate, acele „te iubesc„-uri cotidiene si spune-i ce-i in inima ta, spune-i cat si cum il iubesti.

N-avem timp, doar ne mintin ca e si-un maine… dar poate ca de astazi nu mai e. Bucurati-va de azi, de secunda asta si faceti-i si pe cei de langa voi sa se bucure de asta. Caci oricum maine vom plange… dar macar stim c-a existat un ieri din care am stors si ultima picatura de bucurie.

Traieste azi. Bucura-te de azi. Zambeste.”

sursa – cabral.ro

 

Loading...