Ce regreta barbatii?

Un studiu american, realizat pe un esantion de 500 de barbati, a evidentiat faptul ca relatiile si chestiunile care tin de iubire ocupa primele locuri in topul regretelor lor.

Care ar fi principalele regrete ale barbatilor?

Iata ce am aflat:

1. Au sperat că partenera se va schimba. In ciuda tuturor dovezilor ca acest lucru nu se va intampla.

Asta este o eroare valabila si pentru femei si pentru barbati. Pur si simplu nu inteleg de ce atatia oameni nu vor sa inteleaga un lucru simplu – o relatie care incepe prost nu are prea mari sanse sa continue bine!

2. Si-au ales iubite care nu le impartaseau pasiunile, doar pentru ca aratau bine.

Pe termen scurt, alegerea unei femei strict pe criteriul “ambalajului” poate functiona. Repet, pe termen scurt. Ce te faci insa pe termen lung, cand iti dai seama ca pe sub tipla totul este putrezit?

3. Au presupus ca femeile sunt intr-un anumit fel si s-au comportat in relatie conform tuturor cliseelor pe care le-au stiut de la tatii sau prietenii lor.

Complicata treaba asta cu convingerile si cliseele. Este o scurtatura spre dezastru. Este pericolus sa intri intr-o relatie cu idei preconcepute.

4. Nu s-au pus prea des în pielea iubitelor lor.

Asta cred ca facem toti, in mod instinctiv. Aici cred ca toti barbatii au de lucru pe parcursul vietii.

5. Au ramas prea mult in relatii dezechilibrate – fie ei au iubit prea mult, fie s-au lasat impresionati de devotamentul unei femei pentru care nu simteau decat simpatie, de fapt.

O discutie lunga… De ce ramanem in relatii care nu merg? Oho, sunt 1000 de motive.

6. Au presupus ca ea stie ca e iubita si nu au spus prea des acele 2 cuvinte.

In vremurile actuale, cele doua cuvinte sunt un soi de tabu si pentru barbati si pentru femei… din pacate. Prea multi oameni isi fac gradini superbe si apoi le lase in paragina.

7. Nu au spus ce-i deranjeaza, pentru ca nu era cool. Ceea ce in timp a dus la acumularea de mari frustrari si la reactii exagerate in chestiuni aparent minore.

Comunicarea precara sau chiar absenta comunicarii poate genera adevarate prapastii in relatii. Ai o gura? Deschide-o! Nimeni nu e obligat sa ghiceasca ce simti.

8. Au aruncat cuvinte grele sau chiar o palma intr-o cearta aprinsa si si-au jignit partenera peste limita la care o impacare ar mai fi putut fi posibila.

Cum sa abordam un conflict? Interesanta tema! Inca nu am scris despre ea, dar urmeaza. Din pacate, multi oameni nu inteleg faptul ca abuzul verbal poate fi extrem de daunator in viata de cuplu.

Cam astea ar fi principalele regrete ale barbatilor, potrivit studiului american. Mie mi se par interesante. De ce? Pentru ca arata ca niste lectii constientizate.

Toti facem greseli pe parcursul vietii, toti ne luam palme…toti avem din ce invata. Altfel cum am putea creste?

Cu multumiri! sursa – http://www.vulpescu.eu/2014/07/23/ce-regreta-barbatii/