Medicamentele funcționează, însă efectele lor nu durează mult. Totuși, mâncarea poate ajuta la funcționarea tiroidei și nu prezintă efecte secundare. De aceea, vă prezentăm ce ar trebui să mâncați pentru a evita agravarea problemelor.
1. Sare iodată
Tiroida are nevoie de iod pentru a-și produce hormonii. Sarea iodată este cea mai bună alegere dacă ai probleme cu tiroida.
2. Nuci braziliene
Nucile braziliene sunt o sursă de seleniu mineral și îmbunătățesc activitatea tiroidei. De asemenea, seleniul ajută la reducerea inflamațiilor și oprește înmulțirea celulelor canceroase. Este recomandat să mâncați în jur de opt nuci braziliene pe zi.
3. Pește
Peștele este bogat în acizi grași omega 3 (ajută la scăderea colesterolului LDL) și seleniu. Consumați somon, sardine, ton și aveți grijă să nu ardeți peștele când îl gătiți.
4. Legume și fructe
Legumele și fructele sunt bogate în minerale, vitamine, antioxidanți și fibre dietetice. Evitați conopida, spanacul, brocoli, soia, varza, ridichile, cartofii dulci, piersicile și avocado.
5. Lactate
Cel mai indicat este să consumați un pahar cu lapte și un iaurt pe zi pentru a ajuta tiroida.
6. Carnea de vită și pui
Zincul este bun pentru tiroidă și este găsit în carnea de vită și de pui. Consumați cel puțin trei bucăți de carne de pui sau bucăți subțiri de carne de vită pe zi.
7. Ouă
Ouăle conțin iod și ajută la atenuarea hipotiroidismului. Este ok să mâncați două ouă întregi pe zi. Nu consumați gălbenușul dacă aveți nivel ridicat de colesterol.
8. Ulei de măsline
Dacă nu obișnuiți să gătiți cu ulei de măsline, ar trebui să începeți să o faceți.De asemenea, ajută la slăbire și la sănătatea inimii. Puteți folosi până la 10 linguri pe zi.
9. Leguminoase
Leguminoasele sunt bogate în iod, zinc și nu conțin gluten. Puteți consuma linte, fasole, năut, etc.