Ce se întâmplă în corpul tău când ești stresat?

Cu toții ne confruntăm cu stresul – este o parte normală și naturală a vieții. Cu toate acestea, atunci când stresul devine cronic, acesta vă poate afecta sănătatea fizică și mentală.

Există diferite tipuri de stres:
Stres regulat: familie, muncă și responsabilități zilnice.
Stres negativ: schimbări dramatice de viață, boală, deces, divorț, pierderea locului de muncă.
Stresul traumatic: accident major, perturbare a vieții, dezastru natural.

„Răspunsurile la stres fizic includ dureri de cap, tensiune musculară, dureri în piept, oboseală, stomac deranjat și probleme de somn”, spune dr. Thom Bunnell, medic primar la St. Elizabeth Physicians. „Răspunsurile emoționale includ senzația de neliniște, anxietate, copleșire și iritare – cu care ne putem lega cu toții.”
Aceste răspunsuri la stres pot provoca un impact semnificativ asupra comportamentului dvs., de la schimbarea obiceiurilor alimentare la abuzul de droguri sau alcool și retragerea socială. Cheia este să fii conștient de aceste declanșatoare de stres – și de răspunsul tău la acestea.
„Toată lumea are un prag pentru a face față stresului”, spune dr. Bunnell. „Atâta timp cât factorii de stres sunt sub acest prag, ești bine. Dar când nivelul de stres crește peste pragul dvs., puteți începe să experimentați simptome fizice și emoționale. ”

5 moduri de a reduce stresul. Canalizați-vă stresul în ceva pozitiv încercând unul dintre următoarele reductoare de stres:

Miscați-vă – activitatea fizică regulată este una dintre cele mai bune modalități de a vă gestiona nivelul de stres. Ieșiți într-o drumeție sau loviți trotuarul pentru o perioadă lungă de timp. Opțiunile holistice, cum ar fi tai chi, yoga și masaj, sunt toate excelente pentru reducerea stresului.
Utilizați tehnici de relaxare – respirația profundă și medierea sunt modalități excelente de relaxare și reducere a stresului.
Păstrați simțul umorului – zicala „râsul este cel mai bun medicament” este de fapt adevărat. De la un zâmbet simplu la un râs adânc de burtă, păstrarea simțului umorului este o modalitate excelentă de a vă reduce stresul.
Hobby – poate că ați dorit întotdeauna să învățați să navigați sau să tricotați o pătură – acum este momentul! Un nou hobby poate adăuga un nivel diferit de plăcere în viața ta de zi cu zi și, la rândul tău, poate reduce nivelul de stres. De asemenea, puteți să vă conectați la un hobby existent, cum ar fi grădinăritul, să jucați într-o echipă de sport rec sau să ridicați o carte nouă.
Faceți un efort pentru a fi alături de oameni – când ne simțim copleșiți de stres, este ușor să ne retragem. Luptați-vă dorința de a vă izola și faceți planuri pentru a petrece timp cu familia și prietenii care vă aduc bucurie.