Ce spune culoarea ochilor tăi despre tine

Ochii sunt, cu adevărat, oglinda sufletului. Nu trebuie să fii psiholog ca să poți citi jocul magic al ochilor celor din jur. De fapt, ca să înțelegi pe deplin natura umană și pe cei cu care interacționezi, ochii sunt punctul de la care ar trebui să începi.

Și dacă te întrebai de ce oamenii au ochi de culori diferite, află că aspectul cromatic al organelor vederii îți poate spune și mai multe despre cei care te înconjoară.

Datele de mai jos sunt culese din mai multe studii internaționale, preluate de jurnaliștii de la Huffington Post.

Ochii albaștri. Cei care au ochi albaștri posedă o putere interioară mare și o rezistență fizică ieșită din comun. De multe ori, cei din jur nu văd aceste calități la voi și vă judecă negativ înainte de a vă cunoaște cu adevărat. Persoanelor cu ochi albaștri li se atribuie însușiri precum slăbiciunea, timiditatea și lipsa de încredere în forțele proprii, însă nu e întotdeauna adevărat.

Un studiu, realizat de Universitatea din Pittsburgh, a scos la lumină faptul că femeile care au ochi de culoare deschisă tolerează mai bine durerea în cazul nașterii naturale, decât cele care au ochi de culoare închisă. De asemenea, aceste femei trec mai ușor peste depresia de după naștere.

Ochii maro închis/negri. Sunteți, probabil, făcuți pentru a conduce, adevărați lideri. Culoarea maro închis spre negru este una rară, puține persoane având o asemenea cromatică. Poate de aceea persoanele care dețin astfel de ochi sunt considerate ca fiind misterioase și chiar secretoase.

Un studiu publicat de revista Personalitatea arată că persoanele cu ochi negri sunt mai puțin predispuse la consumul de alcool decât cele cu ochi de culori deschise, iar un altul arată că aceste persoane sunt mai bune la sporturi precum tenis, fotbal, tenis de masă, baseball (care implică lovirea unor ținte).

Ochii maro-alună (hazel). Acești ochi sunt greu de descris și au fost botezați așa datorită asemănării cromatice cu alunele.

Conform unui studiu, 74% dintre ochii de culoare „hazel” au un cerc brun, subțire, în jurul pupilei. Se spune că ochii aceștia își pot schimba culoarea în funcție de mediul înconjurător și de starea de spririt a celor care îi posedă.  Cei cu ochi „hazel” tind să fie independenți, încrezători în propria persoană și spontani.

Ochii căprui. Acum câteva mii de ani, toată populația globului a avut ochi căprui. Așa se explică de ce azi această culoare este cea mai răspândită în cazul ochilor. Specialiștii Universității Caroline din Praga descriu persoanele cu ochi căprui ca fiind, în general, oameni loiali, respectuoși, blânzi, dar care nu se supun. Dacă aveți ochi căprui, atunci trebui să fiți niște oameni încrezători în forțele proprii și siguri pe voi.

Persoanele cu ochi căprui dorm noaptea, în general, cu două ore mai puțin decât cei cu ochi de culori pale, ceea ce face ca ciclurile lor de somn să fie mai puțin odihnitoare. Acest fapt îi determină pe acești oameni să se ridice mai greu din pat dimineața.

Ochii verzi. Cică, niciodată să nu-i crezi. Această vorbă ascunde un sâmbure de adevăr, căci cei cu ochi verzi sunt adesea considerați ademenitori, misterioși și sexy, însușiri care te fac să-ți pierzi capul în preajma lor.

În Evul Mediu, femeile care aveau ochi verzi și păr roșu aveau mult de suferit, căci erau considerate „vrăjitoare”, și adesea sfârșeau arse pe rug sau spânzurate. Nimeni nu înțelege acest comportament, însă se pare că ochii verzi semănau cu cei ai pisicilor, animale care erau cumva legate de vrăjitoare.

Ochii gri. Această culoare este extrem de rară, mai degrabă un albastru deschis, șters, care tinde spre cenușiu. Cei care au ochi gri închis sunt fie extrem de echilibrați ca indivizi, fie oameni cu două fețe, pe care le afișează în funcție de eveniment sau persoana din fața lor.

Cei care au ochi de culoare gri deschis trebuie să facă eforturi mai mari decât ceilalți pentru a se mobiliza. Trebuie mereu să trageți de voi, nu vine totul de la sine. Vă străduiți să fiți luați în serios, dar, totuși, jucați mereu în defensivă.