Ce sunt îngerii păzitori și cum ne putem conecta cu ei?

Conceptul de îngeri există în aproape fiecare religie și cultură de pe planetă. Cuvântul grecesc pentru îngeri este „angelos”, care înseamnă mesager și derivă din termenul ebraic „mal’akh”, care înseamnă partea umbră a lui Dumnezeu. În sanscrita antică, „angiras” înseamnă spirit divin. Persii au numit acești mesageri înaripați „angaros”, ceea ce înseamnă curier. În istoria iudeo-creștină, îngerii au fost creați înainte de noi și marele război din cer a avut loc înainte ca lumea noastră să fie creată.

Sfântul Toma de Aquino a scris că există nouă ordine de îngeri determinate de apropierea lor de Dumnezeu: serafimi, heruvimi, tronuri, stăpâniri, virtuți, puteri, principate, arhangheli și îngeri. De asemenea, el a rupt aceste nouă ordine în trei case: îngerii contemplației, îngerii cosmosului și îngerii pământului.

Îngerii contemplației
Îngerii Contemplației (Serafimii, Heruvimii și Tronurile) sunt preocupați de întregul univers și nu se ocupă de oameni în mod direct. Accentul lor este pus pe Dumnezeu și răspândirea harului lui Dumnezeu în univers. Serafimii, descriși ca având șase aripi, stau cel mai aproape de Dumnezeu și sunt menționați de două ori în Biblie – în Cartea lui Isaia și în Cartea Revelațiilor.
Heruvimii păzesc lumina și stelele și sunt păstrătorii înțelepciunii și secretelor. Tronurile se ocupă de legile divine. Aceștia acționează ca și Curtea Supremă care decide mari probleme care tratează umanitatea, guvernul și țările.

Îngerii Cosmosului
Îngerii cosmosului (stăpâniri, virtuți și puteri) lucrează pentru a menține o unitate între cer și pământ și se concentrează pe menținerea echilibrului dintre bine și rău. Stăpânirile se ocupă de comunicarea dintre Dumnezeu și îngerii superiori către îngerii inferiori și noi. Deoarece există în mod constant între două dimensiuni, nu este clar cum arată. Se spune că pot lua orice formă doresc. Virtuțile lucrează pentru a canaliza energia lui Dumnezeu către univers. Ei sunt responsabili de minuni și binecuvântări. De asemenea, ei sunt responsabili de natură și anotimpuri. În tradiția biblică, au fost două Virtuți care l-au însoțit pe Iisus până la cer. Puterile supraveghează legile și sunt considerate păzitori ai păcii, armoniei și ordinii. Se spune, de asemenea, că controlează granițele cerului și gestionează istoria pământului.

Îngerii Pământului
Îngerii pământului (Principatele, Arhanghelii și Unghiurile) sunt implicați în viața de zi cu zi a oamenilor. Se ocupă de revelații divine, dreptate și echilibru karmic. La fel ca puterile, se spune că îngerii pământului arata la fel ca noi, cu excepția faptului că au aripi. Principatele se ocupă de probleme politice. Se spune că unii sunt patroni ai anumitor orașe sau țări. De asemenea, ei se ocupă de atribuirea arhanghelilor și a îngerilor. Sarcina principală a arhanghelilor este să îndeplinească voia lui Dumnezeu. Ele ajută la răspunsul la rugăciuni. Îngerii păzitori există în interiorul și în jurul lumii noastre și au sarcina de a supraveghea viața noastră de zi cu zi. Un înger păzitor este atribuit fiecărei persoane, locuri și animale vii de pe Pământ. Sarcina lor este de a ajuta la extinderea conștiinței persoanei lor, astfel încât să poată comunica mai strâns cu Dumnezeu.

Îngerii noștri păzitori sunt aici pentru a ne preda lecții spirituale, pentru a ne ghida să fim mai răbdători și mai toleranți și pentru a ne ajuta să învățăm să iubim în toate formele sale. Se crede că toată lumea are cel puțin un înger păzitor care este cu noi de la naștere până la moarte și dincolo. Sarcina lor este să ne ghideze către lumină și să ne țină pe calea noastră.

Există multe modalități prin care vă puteți conecta cu îngerul păzitor. Cea mai bună cale este prin cererile de rugăciune. Deoarece toți suntem legați de legea liberului arbitru, este important să cerem ajutorul îngerilor noștri. O rugăciune tradițională de ajutor este „îngerul păzitor, dragul meu păzitor, căruia dragostea lui Dumnezeu mă angajează aici, să fie mereu în această zi și noapte alături de mine pentru a lumina și a păzi, a conduce și a îndruma”. Când ne rugăm pentru ajutorul îngerului nostru, vom găsi deseori pene ca semn că îngerii noștri lucrează cu noi.

Mulți oameni s-au conectat cu îngerii lor în vise și au raportat că au fost îndrumați în timpul unei stări de vis. Dacă doriți să vă conectați cu îngerul dvs. în acest fel, puteți scrie o întrebare sau o problemă cu care aveți nevoie de ajutor. Pune-l sub pernă și roagă-te ca îngerii tăi să se conecteze cu tine în starea de vis pentru a-ți oferi asistență și îndrumare.

Adesea îngerii noștri păzitori se vor conecta cu noi prin gânduri blânde și repetitive. De exemplu, în timp ce căutați un loc de muncă nou, s-ar putea să continuați să vă gândiți să chemați un vechi prieten. Când efectuați apelul, descoperiți că firma prietenului angajează și obțineți slujba. Aceste gânduri repetitive sunt însoțite de sentimente de pace și seninătate. Când avem gânduri repetate care ne fac nervoși sau anxioși, acesta este adesea mintea ego-ului nostru care ne îngrijorează și nu este un mesaj al îngerului tău păzitor.

Papa Ioan Paul al II-lea a recomandat să se roage și îngerilor altor oameni. Când a cerut încetarea cursei înarmărilor în anii 1980, Papa Ioan Paul al II-lea s-a rugat îngerului păzitor al lui Ronald Reagan înainte de a se întâlni cu el. Dacă aveți un eveniment important care vine ca un interviu de angajare, luați în considerare să luați un moment cu o seară înainte pentru a vă ruga îngerului păzitor al tuturor care va fi la întâlnire.

Se știe că îngerii vorbesc limba sincronicității. Acordați atenție sincronicităților din viața voastră, deoarece adesea îngerul vostru păzitor se află în spatele acestui lucru.

Îngerii noștri păzitori sunt aici pentru noi. Este treaba lor să ne ajute în călătoria noastră către o relație mai strânsă cu spiritul. Dar trebuie să le cerem ajutorul și să lucrăm pentru a încuraja o relație mai strânsă cu ei. Ajungeți la îngerul păzitor, rugați-vă pentru ajutorul, intervenția și protecția îngerului dvs. și veți fi întotdeauna ghidați și ținuți în lumina și iubirea lor.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.