“Cea mai frumoasă femeie din lume, ești tu, femeie!”

“Cea mai frumoasă femeie din lume își poartă părul strâns; merge desculță prin casă și uneori își dorește să iasă fără machiaj.

Zâmbește înainte să se uite în oglindă, ca să nu dea prea multă atenție defectelor ei. Se culcă întotdeauna după miezul nopții și verifică din nou și din nou conversații care nu se vor mai repeta niciodată.

Nu știe că primăvara devine geloasă atunci când ea pășește, că soarele uneori nu simte că strălucește la fel de mult ca ea și că stelele căzătoare ar dori puțin din magia pe care o are, cu cochetăria ei.

Cu siguranță cea mai frumoasă femeie din lume habar nu are că podeaua este cea care tremură când îi apare silueta, chiar dacă ea este cea care moare de frică, că a înfiorat mai multă piele decât a atins și că uneori ploaia își dorește să fie lacrima de pe obrajii ei.

Că există povești care se simt incomplete pentru că nu sunt scrise de mâinile ei și cântece care ar muri pentru a o asculta. Nu știe că lumea se oprește atunci când ea oftează și se învârte mai încet atunci când șoldurile ei vor să danseze…


Nu și-a dat seama că orice bărbat ar “ucide” pentru a sta un timp lângă ea, pentru a o săruta, pentru a-i ghici defectele şi a-i amintit virtuțile, pentru a locui în corpul ei şi a rămâne să trăiască pe gâtul ei.
Că este gândul multora atunci când se trezesc și că a desenat o mulțime de zâmbete fără să-și dea seama.
Ea este sensibilitate, inocență, feminitate și pasiune într-una singură.
Că a făcut greșeli și multe încă, și că lacrimile pe care le-a vărsat nu se compară cu cea a bătăliilor rămase pentru a le câștiga.

Cu siguranță cea mai frumoasă femeie din lume habar nu are că în acest moment ea este cea care citește asta.