Cea mai frumoasă urare: ai grijă de tine!

Apropiatii des ne spun :”Ai grija”. Tu ce le raspunzi? Ce simti cand auzi aceste cuvinte?

Sa ai grija de tine – e atunci cand trebuie sa iesi pana afara, nu departe, doar pana la blocul de alaturi sa cumperi paine si apoi o mica plimbare…E atat de putin de mers…Si totusi dai o fuga la dulap si le tragi iute pe tine. Pentru ca asta inseamna sa ai grija de tine.

Ai grija de tine atunci cand iti dai seama ca pentru a te mentine in forma ai nevoie de mese bune si sanatoase si somn suficient si ti le asiguri, renuntand la conversatii inutile, pierdere de timp, invatand sa spui un simplu ”nu” sau ”trebuie sa plec” – sa mananci si sa dormi. Da, este un argument.

Sa ai grija de tine – e atunci cand iti place sa bei multa apa si iti dai seama ca acest obicei este o garantie a sanatatii. Vii, torni in pahar si bei. Nu ti-e lene.

Sa ai gija de tine – e atunci cand iti calculezi puterile pe care le cheltui pentru a face un lucru si efectul pe care il primesti de pe seama lui si iei o decizie – sa renunti. Sa te odihnesti. Sa ramai cu copiii. Cand te gândesti si elaborezi cele mai eficiente optiuni pentru a cheltui energia rational.

Sa ai grija de tine – e atunci cand in timpul zile, intre doua intalniri trebuie sa mananci ceva in oras si cel mai apropiat local e fastfood, dar daca faci un efort si nu te lenevesti poti sa ajungi la un local unde sa mananci mancare sanatoasa sau cel putin mai putin daunatoare – si tu faci acest efort.

Sa ai grija de tine nu este egoism. Nici tradare. Nici indiferenta fata de ceilalti. Sa ai grija de tine este ca sa poti avea grija si de altii…

Asadar, aveti grija de voi. Intotdeauna!