Cea mai puternică femeie pe care o vei întâlni vreodată este cea care a suferit cel mai mult.

Gândește-te la cea mai puternică femeie pe care o cunoști. Gândește-te la modul în care ea pare întotdeauna atât de capabilă, atât de calmă și colectată, indiferent de circumstanțe. Întotdeauna pare să știe ce trebuie să facă în orice situație dată și își ia cu zâmbetul toate greutățile din viață. S-ar putea să pară că este invincibilă, că ar fi capabilă să se descurce absolut cu orice, fără să-și rupă pasul.

Totuși, de prea multe ori, cele mai puternice femei sunt de fapt cele care suferă cel mai mult. Ele suferă pentru că, oricât de dure ar părea a fi, nimeni nu este invincibil. Nimeni nu este capabil să se ocupe de absolut orice aruncă viața asupra lor fără a bate o pleoapă. Indiferent cât de mult s-ar putea să nu fie afectată de lucrurile care i se întâmplă, femeia puternică pe care o știi se simte la fel ca și tu în interior.

Femeia puternică pe care o cunoașteți ar putea fi praf înăuntru. S-ar putea simți complet singură, incapabilă să spună nimănui despre cum se simte cu adevărat. S-ar putea să-și dorească atât de mult să fie stânca pe care alți oameni se sprijină, încât nu își permite niciodată să se sprijine pe alții din când în când.

S-ar putea să pară de fier, dar nimeni nu știe ce se întâmplă în adâncurile inimii ei. Nu va permite niciodată nimănui să se apropie suficient de mult pentru ca ea să fie expusă sau vulnerabilă. Poate că a fost rănită prea rău înainte. Poate că oamenii pe care avea nevoie să se sprijine nu erau acolo pentru ea când avea cel mai mult nevoie de ei, așa că acum suferă în tăcere. Chiar și atunci când lucrurile par sumbre și nu simte decât disperare în interior, înghite durerea și zâmbește.

Femeile puternice sunt deseori de așteptat să aibă șansele împreună de către oamenii din jurul lor, ceea ce le poate determina să încerce să-și ascundă adevăratele emoții față de ceilalți. Chiar și atunci când ar putea dori să țipe în partea de sus a plămânilor, vor da din cap și vor asculta în schimb. Vor face tot ce este necesar pentru a fi prietenul bun și puternic pe care alții îl așteaptă să fie.

Femeia puternică pe care o cunoști vrea să fie o bună prietenă. Nu vrea să-și exprime propriile probleme celorlalți, pentru că este obișnuită să îi facă pe ceilalți să-și adune problemele pe ea. S-ar putea să fie sculptată din piatră, dar în interior se sfărâmă.

Dar, oricât de mult s-ar putea lupta, ea continuă. Chiar și atunci când se află la fund, sapă adânc și răpune orice energie poate pentru a continua să se prefacă. Ea reușește să continue să pună un picior în fața celuilalt și nimeni altcineva nu știe cât de greu îi este pentru ea. O doare, dar continuă. Este curajoasă și ar trebui respectată. Poate că ar trebui să intri în contact cu femeia puternică pe care o cunoști și să-i spui că ești acolo dacă are vreodată nevoie de cineva cu care să vorbească. Ar putea face diferența. Nu uitați, da, sunt puternici, dar sunt și oameni.