Ceaiul care poate trata natural insomnia și tulburările nervoase

Vă prezentăm mai jos rețeta unui ceai care poate trata în modul cel mai natural insomnia și tulburările nervoase. Planta de bază este ciuboțica-cucului, ingredientul central pe care se sprijină de altfel întreaga rețetă.

Ciuboțica-cucului (Pimula officinalis) este renumită îndeosebi ca un remediu eficient împotriva tulburărilor de somn și ale sistemului nervos.

Ciuboțica-cucului are flori galbene în formă de clopot, frumos înmiresmate. Se culege toată umbrela florală, din care se pot prepara diverse ceaiuri.

Celelalte plante folosite la această rețetă sunt de asemenea cunoscute pentru efectele lor sedative blânde și anti-depresive: lavandă, valeriană, sunătoare și hamei.

Ceai contra insomniei și tulburărilor nervoase

Ingrediente necesare:

• ciuboțica-cucului (50 g)
• flori de lavandă (25 g)
• conuri de hamei (15 g)
• sunătoare (10 g)
• rădăcini de valeriană (5 g)

Mod de preparare:

Se amestecă toate plantele în cantitățile indicate. Se ia 1 linguriță cu vârf din amestecul rezultat și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită (250 ml).

Se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Este preferabil ca acest ceai să se bea cald, seara, înainte de culcare. Se poate îndulci la nevoie cu 1 linguriță de miere de albină.

Sursă articol: „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

sursa – lataifas.ro.