„Ceea ce faci altora, fă și pentru tine” – Eckhart Tolle

Învățăturile lui Eckhart au ajuns la milioane de oameni care caută să trăiască în prezent, să-și transforme viețile și să evolueze către o conștiință superioară.

Iată doar 5 dintre cele mai mari citate ale sale:

  1. „ Ceea ce faci altora, fă și pentru tine”

Modul în care îi tratăm pe ceilalți este întotdeauna o reflectare precisă a modului în care ne tratăm pe noi înșine. Cu cât avem mai multă dragoste pentru noi, cu atât mai mult suntem capabili să împărtășim această dragoste cu ceilalți.

  1. „Oriunde ai fi, fii acolo total. Dacă ți se pare nepotrivit, ai trei opțiuni: să te îndepărtezi de situație, să o schimbi sau să o accepți în totalitate. ”

După cum ne amintește acest citat, nu suntem niciodată neputincioși – totul în viața noastră este o alegere.

  1. „Moartea este o îndepărtare de tot ceea ce nu ești tu. Secretul vieții este să „mori înainte să mori” – și să descoperi că nu există moarte ”.

Pentru Eckhart, singura moarte „reală” este să nu știi cine ești cu adevărat – niciodată să nu-ți înțelegi adevărata „ființă”. Când ai un adevărat simț al sinelui, acest lucru nu poate muri niciodată.

  1. „Nimic nu s-a întâmplat vreodată în trecut care să te poată împiedica să fii prezent acum; și dacă trecutul nu te poate împiedica să fii prezent acum, ce putere are? ”

Trecutul este terminat, viitorul nu este niciodată garantat – acest citat este un alt memento liniștitor că ar trebui să eliberăm lucrurile asupra cărora nu avem control.

  1. „Am trăit cu mai mulți maeștri zen – toți pisici.”

Ce să spun … bărbatul iubește pisicile! Cu toate acestea, dacă sunteți deja fan al lui Eckhart, veți ști că, în multe dintre lecțiile sale, el va cita adesea animale, despre care consideră că este exemplul perfect de a trăi în „acum”.