Cei care au bunătate și iubire în inima lor, nu vor fi niciodată singuri sau săraci

Iubesc oamenii frumoși sufletește. Mă inspiră și mă fac să cred că dacă vor, oamenii chiar pot fi buni. Nu am întâlnit mulți, dar aceia pe care i-am întâlnit mi-au dăruit puțin din lumea lor, înfrumusețând-o și pe a mea. Am descoperit astfel, că încă mai sunt oameni care dăruiesc pur și simplu, fără să aștepte ceva în schimb..”

Bunătatea nu cere recunoaștere. Oamenii buni acționează în baza principiilor după care se ghidează pentru a se simți mai bine cu ei înșiși și cu cei din jur, nu pentru a fi complimentați. A fi bun este o alegere personală. Unii spun că bunătatea vine direct din inimă, însă în realitate această calitate ține și de reacțiile noastre în situațiile negative.

Poți trece prin momente grele și dureroase în care ar fi foarte ușor să dai dovadă de egoism, cruzime sau chiar mândrie. Cu toate acestea, alegi să fii bun.

A fi bun nu înseamnă a fi inocent sau a le permite celor din jur să te manipuleze așa cum vor. A fi bun înseamnă a-ți respecta valorile. În fața oricărei acțiuni negative, omul bun răspunde cu bunătate.

Bunătatea înnobilează sufletul. Stâlpii de bază ai bunătății sunt respectul, reciprocitatea și promovarea binelui. Oamenii buni sunt în căutarea echilibrului și a păcii interioare prin urmărirea concordanței dintre valorile în care cred și acțiunile săvârșite.