Cei mai importanti oameni din viata ta sunt cei care apreciază că te au în viața lor

Dacă îți dai seama că persoanele de lângă tine îți consumă toată energia și îți răpește bunăstarea, îndepărtează-te de ele. Chiar dacă este greu, încearcă să ai grijă de tine înainte de a satisface nevoile celor care nu îți oferă nimic în schimb.

Îndepărtează-te de persoanele care nu îți oferă nimic și nu îți îmbogățesc existența în niciun fel. Poate că te încărcau cu energia lor în trecut, dar acum ai observat că nu fac decât să o absoarbă pe a ta.

Numiți și persoane toxice sau vampiri emoționali, unii oameni îți oferă o stare de rău. În plus, chiar dacă îți dai seama că este necesar să te îndepărtezi de ei, ceva te împiedică. Despre ce este vorba?

Atunci când încerci să te îndepărtezi de ele, anumite persoane îți spun diverse lucruri cu intenția de a te face să te simți prost. De exemplu: „Ești nerecunoscător” sau „Uite cum mă răsplătești pentru tot ce am făcut pentru tine” sau „Fără mine nu ai fi nimic în ziua de azi.”

Toate afirmațiile de mai sus te fac să te simți vinovat și îndatorat. Însă trebuie să reții că o persoană care îți adresează astfel de cuvinte încearcă să te manipuleze. Un om care te iubește și te apreciază nu ți-ar vorbi așa, ci din contră, ți-ar respecta deciziile.

Ai tot dreptul să te îndepărtezi de persoanele care nu îți oferă nimic. Relațiile se schimbă și oamenii la fel. Acest fapt este benefic deoarece te ajută să îți dai seama cine este cu adevărat alături de tine.

Ferește-te de oamenii care nu caută decât să îți absoarbă energia, iar atunci când nu mai ai deloc, te părăsesc. Evită persoanele care îți zâmbesc în față și te vorbesc de rău pe la spate.

Când într-o relație există mai multe momente tensionate decât fericite și începi să simți un disconfort acut, este indicat să rupi această legătură.

Uneori este necesar să închei un capitol din viața ta, chiar dacă doare…

 

 

Loading...