Cel mai frumos mărţişor? Nu se poartă prins în piept, ci în inimă.

Nu se poartă şi nu se dăruieşte doar la începutul primăverii, ci în fiecare zi. Cel mai frumos mărţişor? Un zâmbet. O îmbrăţişare. O mângâiere. Un “te iubesc!”. Un “mi-e dor de tine!”. Un “îţi mulţumesc că exişti!” Un gând bun. O mică bucurie oferită din inimă.

Ce accesoriu mai frumos decât dragostea poate purta în piept o femeie? Alb şi roşu- poate cel mai profund legământ al culorilor. O simfonie a purităţii şi a iubirii, două simboluri care scriu împreună un alt simbol…al dragostei!

Cred că legenda mărţişorului trăieşte prin şi în femeie. Este povestea luminii şi iubirii care s-au îmbrăţişat într-un jurământ tainic şi care şi-a găsit adăpost în pieptul femeii. Simbol al renaşterii, primăvara îi cere femeii să renască o dată cu apariţia ei şi să strălucească purtând cu ea misterul mărţişorului, anume dragostea.

Mamă, soţie, fiică, soră, nepoată, iubită şi prietenă, femeia are nevoie de îmbrăţişarea şi iubirea celor dragi. Celor pentru care a luptat şi a devenit ea însăşi un sens. În ochii ei se ascund mărturiile universului: dragoste, putere, grijă şi protecţie. Şi tot din ochii ei se revarsă primăvara.
Femeia este primăvara pasiunii.