Cele 5 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre grupa ta sanguină

Este important sa cunoastem ce rol joaca grupa sangvina la buna functionare a organismului nostru.

Cercetarile din domeniul medicinei au demonstrat ca acest aspect are capacitatea de a influenta numeroase aspecte ale vietii, precum alimentatia, lupta cu kilogramele in plus, eventuale afectiuni sau reactii in anumite situatii.

1. Grupa sangvina poate fi un indicator pentru vulnerabilitatea organismului fata de anumite boli

Studii de specialitate au demonstrat ca persoanele cu grupa sanguina O au sanse mai mici de a dezvolta afectiuni ale inimii, insa pot suferi de ulcer. Femeile cu grupa sangvina de tip A sunt considerate a fi mai fertile, insa au un sistem imunitar mai slabit, astfel devenind tinte pentru infectiile microbiene. Grupele de sange AB si B pot servi drept semnale de alarma impotriva aparitiei cancerului pancreatic.

2. Grupa sangvina ne poate face sa reactionam in mod diferit in situatiile de stres!

Oamenii ce au grupa de sange A pot fi considerati extrem de stresati, datorita nivelului ridicat al hormonului cortizol din corp, cunoscut si drept hormonul stresului’, care este produs in cantitati mai ridicate in situatiile de criza. Grupa de sange O stimuleaza productia de adrenalina in momentele stresante, persoanele ce detin aceasta categorie sangvina revenindu-si mai greu din asemenea situatii.

3. Antigenele specifice grupei sangvine nu se afla doar in sange

Antigenele induc un raspuns imun din partea corpului, deseori reprezentat de productia de anticorpi, daca aceste antigene sunt substante straine pentru corp. Antigenele sunt raspunzatoare pentru modul in care reactioneaza corpul tau atunci cand este expus unor elemente ca produsele alimentare si nu numai.

4. Microflora bacteriana a corpului depinde de grupa sangvina

Grupa de sange are capacitatea de a influenta formarea coloniilor de microorganism din tractul digestive al corpului nostru. Astfel, persoanele ce au grupa sangvina de tip A reusesc sa descompuna mai repede carbohidratii, in timp ce persoanele cu grupa O ii stocheaza sub forma de grasimi.

5. Grupa sangvina indica regimul alimentar potrivit

Nevoile nutritionale ale fiecarei persoane sunt marcate in mare parte de grupa sangvina. Dieta vegetariana a unei persoane poate fi nepotrivita pentru altcineva, in timp ce un aport sporit de proteine poate influenta negativ organismul altei persoane.