Cele 7 păcate într-o căsnicie

Fiecare dintre noi cunoaște cele 7 păcate de moarte. Acestea distrug nu doar persoana, dar provoacă și un haos în familie. Dacă înțelegeți acest lucru și vă străduiți să alungați chiar și gândurile despre ele, atunci există șanse de corectare și puteți avea speranța că veți trăi mulți ani fericiți alături de persoana iubită.

1. Lăcomia

Persoana lacomă în căsnicie, prin lăcomia sa, umbrește importanța celuilalt.

2. Desfrânarea/adulterul

Cu toții cunoaștem că înșelarea unuia dintre soți poate afecta grav relațiile familiale și chiar le poate distruge. Însă, acest păcat nu presupune doar partea fizică a procesului. Astăzi, pornografia este mult mai accesibilă și cercetările au demonstrat că aceasta influențează direct distrugerea familiei.

3. Iubirea de avuție

Iubirea de avuție este direct legată de egoism și, în cazul nostru, de avuție și dominație, ceea ce împiedică existența unor relații familiale sănătoase. Relații sănătoase presupun prețuirea celuilalt mai mult decât orice, iar bogăția și puterea nu trebuie să fie scopul principal în viață.

4. Mândria

Mândria este o noțiune perfidă. Desigur trebuie să avem demnitate, însă atunci când ne considerăm buricul pământului, nu doar suntem demni de sine, dar suntem afectați de mândrie.

Mândria se poate infiltra foarte ușor în relațiile de familie. Acest lucru se întâmplă atunci când unul dintre soți începe să se gândească că este mai important decât celălalt. În loc să aveți mari așteptări din partea celuilalt, gândiți-vă că acea persoană este cel mai scump om din lume (mai scump decât voi înșivă). Dacă ambii soți vor avea o astfel de gândire, căsnicia dvs. va înflori.

5. Deznădejdea

Deznădejdea este o stare de spirit proastă de lungă durată. Se consideră un păcat de moarte pentru căsnicie, când unul dintre soți este întotdeauna nemulțumit de ceva. Această stare permanentă face viața insuportabilă pentru amândoi.

Desigur, toată lumea are voie să fie uneori tristă, dar o stare constantă – este un păcat grav, pe care toți trebuie să-l evităm.

6. Mânia

Este firesc pentru un cuplu ca uneori să se certe. Însă este important modul în care reacționați la iritare; reacția dvs. arată dacă săvârșiți un păcat de moarte față de familie sau nu. Cuplurile care admit explozii de emoții în timpul certurilor devin victime ale mâniei. Dacă nu ne controlăm emoțiile, provocăm răni emoționale și chiar fizice.

7. Lenevia

Lenea aduce multe necazuri. Dacă soții nu depun efort pentru o conviețuire fericită, atunci relațiile dintre ei se distrug. În căsnicie nu este loc pentru lene, dacă unul dintre soți nu depune nici un efort, atunci celălalt va duce o povară dublă.

Încercați să evitați cele 7 păcate în viața de familie, iar dacă le-ați comis, corectați-le și veți avea o familie fericită.

citeste si Ce regreta barbatii?

sursa – https://sclipiri.ro/cele-7-pacate-intr-o-casnicie/