Cele mai fericite familii sunt cele în care soții se sprijină reciproc

Pentru soţ, a întreţine familia, a avea grijă de ea este un lucru care îi dă posibilitatea de a se simţi bărbat adevărat, iar soţia trebuie să-l ajute în această privinţă din toate puterile, să dea dovadă de interes faţă de munca lui şi să se bucure de reuşitele lui.

Pentru soţ, capul familiei, este foarte important ca soţia lui nu doar să se intereseze de mărimea salariului său, ci să-l susţină, să se intereseze de succesele lui şi să pună la suflet interesele lui. Chiar dacă unora dintre soţi nu prea le place ca soţiile lor să-şi „bage nasul” în viaţa lor profesională, totuşi cei mai mulţi soţi se bucură mult atunci când soţiile lor manifestă interes faţă de munca lor.

Dacă pentru femeie casa, familia, copiii sunt aproape întotdeauna mai presus de munca în afara familiei, pentru bărbat are o importanţă uriaşă ocupaţia lui din afara casei. Pe lângă satisfacţia morală pe care i-o aduce aceasta, ea îi îmbunătăţeşte foarte mult respectul de sine: bărbatul se simte întreţinător, ocrotitor şi reazem al familiei, iar de pe urma acestui fapt are de câştigat, bineînţeles, familia întreagă.

Dar sa nu uitam ca in aceste timpuri si femeia are nevoie de cariera si lucrurile s-au schimbat fata de acum 20, 30 de ani. Sotia castiga uneori mai mult decat sotul si atunci este normal ca ea sa se dedice slujbei si sotul trebuie sa o sustina si sa o inteleaga, sa o ajute, sa o sfatuiasca si sa nu ii puna piedici in evolutia ei profesionala. Desigur…cea mai buna solutie este comunicarea, este impartirea sarcinilor si discutarea problemelor inainte ca ele sa se transforme in ceva ce nu mai poate fi reparat.

Si nu uitati…iubirea vindeca si intregeste tot.