“Cele mai frumoase cadouri ale vietii sunt gesturile mici, vorbele bune şi prieteniile sincere.”

Ne fac averile fericiţi şi recunoscători? Poate, pe moment. Totuşi, acele lucruri care oferă fericirea şi recunoştinţa profunde şi trainice sunt lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra: familia noastră, prietenii buni, sănătatea noastră, priceperea noastră, dragostea ce-o primim din partea celor de lângă noi.

Din nefericire, acestea sunt unele dintre lucrurile pe care nu le apreciem aşa cum se cuvine.

Indiferent de situaţiile noastre, fiecare dintre noi are multe motive pentru care să fie recunoscător, dacă nu facem decât să ne oprim şi să medităm la binecuvântările noastre.

Aceasta este o perioadă minunată de a fi pe pământ. Deşi sunt multe lucruri greşite în lumea de astăzi, sunt şi multe lucruri care sunt corecte şi bune. Există căsnicii reuşite, părinţi care-şi iubesc copiii şi fac sacrificii pentru ei, prieteni cărora le pasă de noi şi care ne ajută, învăţători care predau. Vieţile noastre sunt binecuvântate în nenumărate moduri.

Deseori, noi nu-i apreciem aşa cum se cuvine nici măcar pe oamenii care merită cel mai mult recunoştinţa noastră. Să nu aşteptăm până când este prea târziu ca să exprimăm acea recunoştinţă.

Prin urmare, o inimă recunoscătoare rezultă din exprimarea recunoştinţei faţă de Tatăl nostru Ceresc pentru binecuvântările Sale şi faţă de cei din jurul nostru pentru tot ce aduc în viaţa noastră.