Cele mai grele boli sunt bolile sufletului

Sănătatea înseamnă echilibru şi moderaţie. În trup, în suflet sau în gând. De aceea trebuie să avem grijă de toate părţile fiinţei noastre pentru a fi sănătoşi. Boala înseamnă un dezechilibru în fiinţă care are loc din cauza mai multor factori care ne tulbură universul interior.

În majoritatea cazurilor trupul se îmbolnăveşte pentru că sufletul este împovărat şi gândurile sunt negative. Aşa se instalează boala. Fără să ne dăm seama îi creăm un mediu prielnic unde să se dezvolte atunci când lăsăm noaptea să se aştearnă în noi.

Însă, din fericire, există şi căi prin care ne putem feri de boală sau chiar vindeca. În primul rând, să realizăm că ajutorul şi salvarea se regăseşte tot în puterea noastră. Apoi e necesară voinţa. De a crede, de a spera, de a atrage lumina în noi.

Stările care declanşează boli cumplite în interiorul nostru şi ne macină sufletul sunt ura, mânia, invidia, stresul, supărarea şi orgoliul nemăsurat. Acestea aduc întunericul în fiinţa umană.

Şi de ce stinge lumina? Pentru că ne lăsăm influenţaţi în mod negativ de cei din jurul nostru. Pentru că nu mai ştim să dăruim căldură acestei lumi.

Nu mai vrem să iertăm, să sperăm, să facem compromisuri şi să-i preţuim pe cei de lângă noi. Nu mai ştim să iubim necondiţionat. L-am izgonit pe Dumnezeu din noi şi uităm că avem un leac mereu la îndemână: credinţa.

URA este una dintre cele mai grele boli pentru suflet. Un cancer al sufletului. Când îţi focusezi toate gândurile asupra cuiva şi ele sunt de natură negativă, atunci fiinţa ta se rătăceşte pe căi întunecate. Se îmbolnăveşte şi trupul deoarece în interiorul lui e un zbucium care nu permite luminii să mai pătrundă. E o luptă aprigă cu un trist deznodământ: devastarea fiinţei.

sursa – https://alexandram.ro/cele-mai-grele-boli-bolile-sufletului/

Loading...