Cele mai importante cuvinte: Ai grijă de tine. Îmi pare rău, iartă-mă. Mulțumesc.

Oare chiar atât de greu e să ne deschidem emoțiile pentru a rosti ”te iubesc”, sau un iarta-mă persoanelor dragi nouă? Dar oare e chiar atât de complicat să ne recunoaștem greșelile și să ne pară rău de ce am făcut, să conștientizăm ce am realizat și să ne cerem iertare?

Îmi pare rău. Iartă-mă. Te iubesc. Mulțumesc – cuvinte atât de simple, dar cu un potențial uriaș de a ne transforma viețile și relațiile. Cuvinte care ne apropie și ne reamintesc ce sălășluiește cu adevărat înlăuntrul inimilor noastre.

Și ce ar însemna un –”te iubesc”, această destăinuire a emoțiilor ne-ar deschide sufletele către noi înșine, către bucuria de a fi și de a împărți.

Îmi pare rău, este efectul conștientizării a factorului distructiv, când tu înțelegi că nu ai făcut bine, când simți nevoi de a îndrepta lucrurile. Asta înseamnă evoluție, și bucuria de a merge mai departe.

Iartă-mă ne deschide sufletele către Iubire și către a accepta și a ne asuma problema respectivă. Este modul tău de a face armonie cu persona de la care îți ceri iertare și că îți pasă cu adevărat.

Mulțumesc ne confirmă adânc sufletului nostru că iertarea și curățarea s-a efectuat! Mulțumirea se face însă neapărat după cererea de Iertare, pentru că este confirmarea faptului că Iertarea, deci curățarea, s-a realizat.

Odată ce aceste etape au fost parcurse, vei simți o mare pace interioară. Și totul va fi mai simplu, fără constrângeri. Vei simți libertatea de a continua și de a trăi prin iubire, împăcat moral și spiritual cu cei ce te înconjoară.