Cele mai importante probleme de sănătate cu care te poți confrunta după 40 de ani

Înaintarea în vârstă vine cu schimbări subtile ale organismului pentru orice femeie. Metabolismul este mai lent, există scăderi și în privința masei musculare, apare slăbirea oaselor, iar stresul ridicat crește riscul apariției depresiei.

Alături de aceste aspecte, există și alte riscuri mai mari pentru femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani. Tocmai din acest motiv, controalele medicale regulate, cu scop preventiv devin foarte importante de la un punct încolo.

Problemele cardiovasculare

Cu un risc de deces de nouă ori mai mare spre deosebire de cancer, problemele cardiovasculare trebuie să devină o prioritate pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Kilogramele în plus, colesterolul scăpat de sub control, fumatul, diabetul și lipsa de activitate fizică regulată sunt câteva dintre marile motive pentru producerea acestor probleme.

Tendinita

Una dintre afecțiunile răspândite printre persoanele care au trecut de 40 de ani este tendinita la umar sau calcică. Aceasta apare atunci când se formează depozite de calciu în tendoanele umărului, iar țesutul devine inflamat, provocând apoi dureri.

Luarea în greutate

Înaintarea în vârstă vine de multe ori și cu apariția kilogramelor în plus, din cauza problemelor metabolice, a alimentației greșite sau a lipsei complete de activitate fizică. În cazul femeilor trecute de acest prag, premenopauza sau menopauza poate fi un factor declanșator pentru luarea în greutate.

Probleme ale sistemului nervos

Pragul de 40 de ani poate veni cu probleme ale sistemului nervos, printre femei. În cazuri grave, stresul și stările de anxietate pot conduce la depresie, insomnie, imposibilitatea de concentrare sau probleme cu memoria.

Osteoporoza

Menopauza, consumul de alcool, lipsa calciului din dietă, un stil de viața fără activitate fizică, menopauza prematură și chiar și fumatul reprezintă factori care pot duce la osteoporoză, o boală care poate deforma coloana vertebrală, crescând considerabil riscul de fracturi.

Calitatea vieții trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice femeie, mai ales dacă se apropie de anumite praguri de vârstă.

Sursa: unica.ro