Cele mai proaste 5 tipuri de vampiri emoționali care vă vor strica viața și cum să te protejezi de ei

 Unele relații sunt pozitive și ridică starea de spirit. Alții pot sugera optimismul și seninătatea chiar din tine. Îi numesc pe acești oameni care se scurg, vampiri emoționali.

Pentru a vă proteja energia, este important să combateți oamenii care se scurg. Următoarele strategii vă pot ajuta să identificați și să combateți vampirii emoționali dintr-un loc împuternicit. Să aruncăm o privire la cele 5 tipuri de vampiri emoționali și la modul în care vă puteți proteja.

1. Narcisistul
Deviza lor este „Eu mai întâi”. Totul este despre ei. Au un sentiment grandios al importanței de sine și al dreptului, atenția porcilor și doresc admirație. Sunt periculoși, deoarece le lipsește empatia și au o capacitate limitată de iubire necondiționată. Dacă nu faci lucrurile în felul lor, ele devin pedepsite, reținute sau reci.

Cum să vă protejați: păstrați-vă așteptările realiste. Aceștia sunt oameni limitați emoțional. Încercați să nu vă îndrăgostiți de unul sau așteptați-i să fie dezinteresați sau să iubească fără corzi atașate. Nu vă faceți niciodată dependenți de valoarea dvs. de sine și nici nu le conferiți cele mai profunde sentimente. Pentru a comunica cu succes, adevărul greu este că trebuie să arăți cum va fi ceva în beneficiul lor. Deși este mai bine să nu fie nevoie să lupți cu acest ego plictisitor care mângâie, dacă relația este inevitabilă, această abordare funcționează.

2. Victima
Acești vampiri te mulțumesc cu atitudinea lor „sărmană de mine”. Lumea este împotriva lor și este motivul nefericirii lor. Când oferiți o soluție la problemele lor, ei spun: „Da, dar …” În cele din urmă, s-ar putea să ajungeți să vă verificați apelurile sau să le evitați în mod intenționat. Ca prieten, poate doriți să ajutați, dar poveștile lor despre vai te copleșesc.

Cum să te protejezi: stabilește limite amabile, dar ferme. Ascultați scurt prietenul sau ruda, dar apoi spuneți: „Te iubesc, dar pot asculta doar câteva minute, dacă nu vrei să discute soluții”. Cu un coleg de serviciu, simpatizați spunând: „Voi continua să am gânduri bune pentru ca lucrurile să rezolve”. Apoi adăugați „Sper să înțelegeți, dar sunt la termen și trebuie să mă întorc la muncă”. Limbajul corpului care telegrafează „Nu este un moment bun”, cum ar fi încrucișarea brațelor și ruperea contactului vizual, poate contribui la aplicarea acestor limite sănătoase.

3. Controlerul
Acești oameni încearcă obsesiv să te controleze și să dicteze cum ar trebui să fii și să simți. Ei au o părere despre tot. Te vor controla invalidându-ți emoțiile atunci când nu se încadrează în propriul lor manual de reguli. Încep adesea propoziții cu „Știi de ce ai nevoie?” și apoi continuați să vă spun. Ajungi să te simți dominat, degradat sau pus în jos.

Cum să vă protejați: secretul succesului este să nu încercați niciodată să controlați un controler. Fiți sănătos asertivi, dar nu le spuneți ce să facă. Puteți spune: „Îmi prețuiesc sfaturile, dar chiar trebuie să lucrez prin asta.” Fii încrezător și nu juca victima.

4. Vorbitorul constant
Aceste persoane nu sunt interesate de sentimentele tale. Sunt preocupați doar de ei înșiși. S-ar putea să așteptați o deschidere pentru a obține un cuvânt în sensul marginii, dar nu vine niciodată. Sau s-ar putea să se mute fizic atât de aproape încât să respire practic asupra ta. Te îndrepți înapoi, dar ei se apropie mai mult.

Cum să vă protejați: aceste persoane nu răspund la indicii nonverbale. Trebuie să vorbiți și să întrerupeți, pe cât de greu de făcut. Ascultați câteva minute, apoi spuneți politicos: „Urăsc să întrerup, dar trebuie să vorbesc cu acești alți oameni / să ajung la o întâlnire / să mă duc la baie.” (Este o tactică mult mai constructivă decât să spui: „Taci , ma innebunesti!”) Dacă acesta este un membru al familiei, spuneți politicos „Mi-ar plăcea dacă mi-ați acorda ceva timp pentru a vorbi, ca să pot adăuga la conversație”. Dacă spui acest lucru neutru, se poate auzi mult mai bine.

5. Regina Dramă
Acești oameni au un fler pentru mici incidente în drame în afara graficului. Pacienta mea Sarah a fost epuizată când a angajat un nou angajat care întârzia mereu. Într-o săptămână a avut gripă și „aproape a murit”. Apoi, mașina lui a fost remorcată, din nou! De fiecare dată când acest angajat își părăsea biroul, Sarah se simțea obosită și obișnuită.

Cum să vă protejați: o regină dramă nu poate extrage energie din echanimitate. Stai liniștit și respiră adânc. Acest lucru vă va ajuta să nu vă lăsați prins de histrionism. Stabiliți limite amabile, dar ferme.  Încercați să petreceți timp cu oamenii iubitori și hrăniți și învățați să stabiliți limite cu cei care vă scurg. Acest lucru vă va îmbunătăți calitatea vieții.