“Cere și vei primi. Caută și vei afla. Bate și ți se va deschide.”

Cuvintele lui Iisus exprima o lege naturala: universul raspunde celor care cer.

Daca am stii ca nu primim pentru ca nu cerem si pentru ca nu permitem ca ceea ce am cerut sa vina la noi, ne-am schimba cu siguranta comportamentul.

De ce incetam sa cerem? In mare, pentru ca ne e teama ca persoana careia trebuie sa-i cerem ne va spune nu.

Un alt motiv pentru care oamenii nu cer ceea ce isi doresc este pentru ca se cred nedemni de acel lucru. Solutia este sa devii persoana care merita acel lucru si sa fii constient de faptul ca legea atractiei reactioneaza la ceea ce gandesti tu.

Trebuie sa invatam de la copii, cainii si pisicile noastre. Nu traiesc ei dupa principiul ca niciodata nu strica sa ceri? Este esential sa realizam ca nu ne putem indeplini scopurile fara ajutorul celorlati. De aceea, trebuie sa le cerem ajutorul. E adevarat, s-ar putea sa nu primim ceea ce cerem, dar niciodata nu vom primi ceea ce nu cerem! Drumul catre evolutie spirituala si prosperitate incepe de la a sti sa ceri.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare o alta lege universala: “Primesti doar ceea ce ai daruit.” Cu alte cuvinte, inainte sa te astepti ca altii sa-ti raspunda favorabil la cererile tale, trebuie sa fii tu insuti generos si bun.