Cine îți judecă trecutul nu are ce căuta în viitorul tău

Trecutul tău nu te definește pe tine sau viitorul tău
Te-ai simțit vreodată împotmolit
în greșelile tale din trecut?
Ai uneori regrete cu privire la lucruri pe care le-ai făcut sau ai neglijat să le faci?
Ți s-au întâmplat lucruri rele, nejustificate și nedrepte?

Este adevărat că viața ta actuală este, în mare măsură, rezultatul acțiunilor, alegerilor și experiențelor tale din trecut. Vestea minunată este însă că viitorul tău este determinat de modul în care acționezi în momentul prezent. Cu alte cuvinte, trecutul tău nu trebuie să te definească pe tine sau pe viitorul tău.

Am rănit oameni care nu meritau să fie răniți, am pierdut timp prețios, am spus minciuni, mi-am neglijat sănătatea, mi-am luat părinții de la sine, și am fost egoistă și egocentrică. Drept urmare, am avut regrete, am trăit vina și am simțit furie față de cei care m-au nedreptățit în trecut. Aceste sentimente de regret, vinovăție, resentimente și furie mă obișnuiau și îmi afectează perspectiva asupra vieții. Am simțit că trăiesc în trecut, deși știam că nu pot schimba ceea ce sa întâmplat. Am vrut să progresez și să merg mai departe, dar încercam inutil să merg mai departe, în timp ce mă uitam constant în oglinda retrovizoare.

În ciuda gravității sau amplorii greșelilor din trecut, puteți alege să le priviți diferit. În loc să le vizualizați cu regret constant, încercați să le vedeți ca lecții valoroase pe care le puteți folosi astăzi. Dacă ți-ai neglijat sănătatea, ai devenit supraponderal, ai divorțat, ai mințit, ai rănit pe alții, ai pierdut timpul sau o sumă mare de bani etc., poți să îți dai seama că acum ești mai înțelept pentru experiențele tale.

Amintiți-vă că bagajele dvs. vechi nu vă fac decât să vă împiedice și să vă împiedice să mergeți mai departe în viața voastră. Contrar a ceea ce cred unii oameni, nu trebuie să te pedepsești continuu pentru faptele greșite din trecut pentru a-ți parea rău. Dacă doriți să remediați, faceți acest lucru și continuați. Deveniți cea mai bună persoană pe care o puteți fi, deoarece vă împuternicește să dați înapoi celorlalți și lumii în general.

Tine minte: Nu vă puteți schimba trecutul, dar puteți schimba modul în care reacționați la el. Ești mult mai înțelept acum. Nu mai ești aceeași persoană pe care erai, așa că nu trebuie să faci aceleași greșeli pe care le-ai făcut odată. Nu trebuie să te pedepsești în continuare.