Cine spune că nu are nici un prieten îl ofensează pe îngerul său păzitor. Cât de mult veți trăi, nu veți găsi un prieten mai loial

În marea Sa iubire de oameni, Dumnezeu a trimis fiecăruia dintre noi un înger păzitor care să ne fie ajutor nevăzut în vremelnica noastră petrecere pe pământ și călăuză pe calea cea strâmtă care duce spre viața veșnică.

Îngerul păzitor petrece în permanență alături de noi. Oriunde suntem noi, este și el. De aceea, nimeni să nu se plângă că este singur pe pământ, sau că nu are pe nimeni lângă el.

Chiar dacă nu îl vedem, îngerul nostru păzitor este o realitate la care putem accede prin rugăciune. Nici un ajutor de pe pământ nu se poate compara cu acest prieten ceresc. La el putem apela oricând având certitudinea că ne va ajuta.

Dacă știm că Dumnezeu ne-a oferit în dar un asemenea prieten, de ce nu profităm de ajutorul lui? De ce nu-i acordăm nici o atenție? Are atât de multă putere să ne păzească și să ne ajute, iar noi nu îi cerem nimic.

Atunci când ajungem abătuți, mâhniți, cine credeți că ne șoptește în taina inimii cuvinte de încurajare, de luptă? Firește, îngerii păzitori, căci ei nicicând nu dorm.

Iată cum trebuie să vorbim cu îngerul nostru păzitor:

„Ajută-mă, te rog, ajută-mă, păzitorul și acoperitul sufletului și al trupului meu, ajută-mă să îndeplinesc această lucrare, care nu-mi place, ajută-mă să nu gândesc, să nu spun, să nu fac – ceea ce nu e spre folosul meu!…”

În orice situație grea ne-am afla, să nu ezităm să apelăm la puterea lui.

„Ești îngrijorat, spre exemplu, pentru cei dragi, dar necredincioși – roagă-te îngerilor păzitori ai lor, astfel încât să-i ajute să dobândească credință.