“Cineva este iubit pentru că este iubit. Nu este nevoie de niciun motiv pentru a iubi.” Aceste citate ale lui Coelho îți vor schimba viața

Există multe cărți care îți pot schimba viața. Unii te inspiră să-ți urmezi visele. Alții te ajută să te simți mai puțin singur în luptele tale sau pur și simplu te fac să râzi. Alchimistul de Paulo Coelho acoperă toate cele de mai sus … și multe altele.

Cartea urmează un tânăr pe nume Santiago în timp ce caută o comoară atât de magnifică, încât nimeni nu a găsit-o vreodată. În drum, întâlnește un alchimist care îi dă sfaturi care îi schimbă viața.

Alchimistul te poate motiva să trăiești viața așa cum îți place și să-ți urmezi visele. De asemenea, vă arată ce sunt cu adevărat iubirea adevărată și sensul vieții (nu este ceea ce credeți).

Aceste 7 citate din carte te vor lăsa uimit datorită sincerității și profunzimii lor.

1. „Când vrei ceva, tot universul conspiră în a te ajuta să-l realizezi.”

Ar trebui să credem cu toții în această linie. Este o concepție greșită obișnuită că, dacă ai un vis, va fi incredibil de greu să-l faci realitate. Da, aspirațiile necesită o muncă grea, dar întregul univers va fi acolo pentru a vă sprijini. Dacă nu este ceva demn de crezut, atunci nu știu ce este.

2. „Posibilitatea de a avea un vis împlinit face viața interesantă.”

Cu toții am simțit entuziasmul unui vis pe care ne dorim să-l împlinească. Uneori o fac, iar alteori nu. Cu toate acestea, pur și simplu a avea un vis este deja suficient de entuziasmant. La fel ca să te bucuri mai mult de calea spre succes decât de a-l atinge, acest citat pune importanța bucurării călătoriei, nu a destinației.

3. „Cineva este iubit pentru că este iubit. Nu este nevoie de niciun motiv pentru a iubi. ”

Este un citat care pune pe toți aceia „De ce mă iubești?” întrebări de odihnă. De aceea, este atât de greu să răspunzi la acest lucru când ți se cere. Pur și simplu nu există motive pentru a iubi pe cineva; pur și simplu o faci. Toți merităm să fim iubiți și este bine să ne amintim că suntem. Fără niciun motiv special.

4. „Există un singur lucru care face imposibil de realizat un vis: teama de eșec.”

Dacă ești ca mine, ți-a fost frică să riști măcar o dată. Totuși, când nu încercați niciodată, nu veți ști niciodată dacă puteți reuși. Frica de eșec este cel mai bun mod de a vă asigura că nu vă veți îndeplini visele. Simpla încercare îți arată că poți face orice îți propui.

5. „Lucrurile simple sunt și cele mai extraordinare lucruri și numai cei înțelepți le pot vedea.”

Cu toții am mai auzit asta – bucurați-vă de lucrurile mici! S-ar putea să sune ca un sfat banal, dar este cea mai profundă linie pe care o veți auzi vreodată. Viața nu este întotdeauna plină de farmec și captivantă, dar asta nu înseamnă că nu este frumoasă. Ca ființe umane, trebuie să începem să observăm micile momente din viața noastră de zi cu zi, deoarece acolo se află adevărata frumusețe.

6. „Toată lumea pare să aibă o idee clară despre modul în care ar trebui să-și ducă alți oameni viața, dar nici una despre a lui sau a ei. ”

Acest citat reprezintă societatea noastră în ansamblu. De multe ori, persoana care dă sfaturi nu are viața împreună. Nimeni nu o face cu adevărat. Într-un fel, este comedic modul în care suntem înclinați să oferim sfaturi atunci când nu avem nici cea mai mică idee despre modul în care trăiește altcineva.

7. „Indiferent de ceea ce face, fiecare om de pe pământ joacă un rol central în istoria lumii. Și, în mod normal, nu știe asta ”.

Este un fapt psihologic că oamenii cred că sunt mai unici sau mai importanți decât alții. Cu toate acestea, acest citat susține că toată lumea este într-adevăr specială și că toți jucăm un rol major în lume. Chiar dacă este doar o linie pentru a face oamenii mai fericiți, aleg să cred în ea și să-mi trăiesc viața în consecință. La urma urmei, dacă toți credem că o singură persoană nu poate face diferența, atunci nimic nu se va schimba vreodată.

Succesul lui Paulo Coelho provine în mare măsură din cât de relatabile și inspirate sunt cărțile sale. Aceste citate sunt doar câteva bucăți de înțelepciune în Alchimist. Deci, dacă nu l-ați citit niciodată, vă recomand să ridicați o copie cât mai curând posibil. Te vei simți inspirat imediat și vei începe să îți apreciezi viața mai mult … garantat.