Corpul tău are nevoie de o îmbrățișare în fiecare zi și iată de ce

Îmbrățișarea! Este o modalitate excelentă de a arăta afecțiune și de a transmite ceea ce simțim unul față de celălalt. Îmbrățișarea cuiva este un mijloc de a transmite dragostea noastră într-un mod pe care niciun cuvânt singur nu îl poate explica.

În timp ce suntem îmbrățișați, putem simți că poverile noastre se ușurează și grijile sunt înlocuite de încredere și fericire.

Acest articol se concentrează pe unele dintre cele mai extraordinare minuni care apar în corpurile noastre datorită simplului act de îmbrățișare.

  1. Crește legătura

Îmbrățișarea eliberează oxitocină în creier, ceea ce crește sentimentul de intimitate și angajament. Prin urmare, eliberarea acestui hormon ne determină să ne legăm cu un partener sau să întărim legătura deja existentă pe care o avem.

  1. Relaxează corpul

Îmbrățișarea eliberează tensiunea din corp, care la rândul său relaxează mușchii și întregul corp.

  1. Ameliorează durerea

Având în vedere că eliberează endorfine, simplul act de îmbrățișare blochează căile durerii și crește circulația, care, la rândul său, ameliorează durerea și calmează durerile.

  1. Crește empatia și înțelegerea

Îmbrățișarea permite un schimb de sentimente, care la rândul nostru ne permit să empatizăm cu partenerul nostru. Acest lucru ajută la consolidarea încrederii și loialității între oameni într-un mod care depășește cu mult cuvintele. Deci, dacă vrei să-ți deschizi inima cuiva, îmbrățișează-l!

 

  1. Ameliorează depresia și tulburările neurodegenerative

Îmbrățișarea crește producția de dopamină în creier, care poate fi observată chiar și la scanarea creierului. Nivelurile de dopamină sunt scăzute la cei care suferă de depresie și afecțiuni precum Parkinson. Prin urmare, dacă vedeți pe cineva deprimat, dați-i o îmbrățișare.

  1. Îmbunătățește starea de spirit

Având în vedere că stimulează producția de serotonină din creier, îmbrățișarea sporește starea de spirit și stima de sine. În cazul nivelurilor scăzute de serotonină, o persoană se simte singură și deprimată. Din fericire, îmbrățișarea stimulează producția de serotonină și ajută la crearea plăcerii.

  1. Reduce stresul

Îmbrățișarea reduce stresul prin scăderea nivelului de cortiztol circulant în sânge, ceea ce ajută mintea să se calmeze. De asemenea, ajută la scăderea hiperglicemiei induse de cortizol și a diabetului zaharat. S-a demonstrat științific că bebelușii îmbrățișați sunt mai puțin stresați în comparație cu adulții mai puțin îmbrățișați. Potrivit unei cercetări de la Universitatea Emory, există o legătură puternică între atingere și ameliorarea stresului.

Un studiu realizat de Universitatea Carnegie Mellon (CMU) din Pittsburgh, Pennsylvania arată că îmbrățișarea și sprijinul social fac ca oamenii să fie mai puțin predispuși la stres. Această teorie a fost dovedită printr-un experiment realizat pe 404 adulți sănătoși.

În plus, s-a demonstrat că îmbrățișarea sporește performanța sexuală, servind drept propriul afrodisiac al corpului. Secretul constă în eliberarea de oxitocină, care se ocupă de stres, îmbunătățește somnul și oferă o gamă largă de beneficii suplimentare. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord a arătat că îmbrățișarea ajută chiar la protejarea împotriva bolilor de inimă. Uimitor, nu-i așa?

Concluzia este că îmbrățișarea te face să te simți mai fericit, mai sănătos și mai sexy, fără a fi nevoie să cheltuiți o mică avere pe medicamente.