„Crăciunul este despre a iubi, a avea grijă și a împărtăși dragostea lui Dumnezeu”

Crăciunul are o aură magică care pare să atragă pe toată lumea în spiritul sărbătorii. Pomii de Crăciun plini de culoare, lumânări sclipitoare, prăjituri somptuoase, colinde melodioase și Moș Crăciun acționează ca fața festivității de Crăciun.

Dar pentru creștini adevăratul spirit al Crăciunului este „despre a iubi, a avea grijă și a împărtăși bunătatea și harurile dragostei lui Dumnezeu pentru poporul Său și despre venirea lui Isus la casele noastre”.

Crăciunul înseamnă cu adevărat grijă. Adevărata bucurie a Crăciunului este experimentată atunci când ne pasă de ceilalți și când reflectăm la cât de mult îi pasă lui Dumnezeu de noi. A avea grijă prin definiție înseamnă să ai inimă caldă, amabilă, interesată de ceilalți, compasivă, iubitoare sau înțelegătoare.

Putem demonstra grijă pentru ceilalți în acest sezon cand cumpărăm un cadou, facem o masă sau ajutăm pe cineva. Poate fi, de asemenea, ceva la fel de simplu ca oferirea unui zâmbet unui om obosit, un cuvânt bun unui copil, o ureche ascultătoare pentru un părinte în vârstă sau un compliment cinstit unui prieten.

Oamenii cărora le pasă sunt cei care schimbă lumea. Un act de îngrijire iese în evidență întotdeauna și are puterea de a crea o amintire durabilă.