Cred în oameni! In iubire, grija, iertare…

“Suntem oameni și greșim. O, da. De câte ori nu am greșit față de mine, față de alții, față de Cel de Sus. De câte ori nu am căzut și nu am vrut să mă mai iert, ori să nu-i mai iert pe cei care m-au trădat. Să nu mai privesc vreodată spre ei.

De câte ori nu m-am mâniat pe semenii mei, pentru că au fost așa cum nu i-am crezut în stare să fie. Goi de omenie. Am îngenuncheat, însă, în fața primei icoane și am plâns, până când am simțit că pacea mi-a scăldat inima.

M-am ridicat cu un gând nou de iubire, cu un alt crez în puterea binelui, în oameni.

De-a lungul acestui drum existențial, fiecare om poate să fie unul frumos. Fiecare om poate deveni unul urât.

De aceea, în fiecare zi cred în oameni. Fără crezul în ei, nu aș mai crede în viață și în mine.

Cred în cei care m-au mințit, pentru că așa au știut ei să interacționeze cu mine. Aceea a fost neputința lor de moment.

Cred în cei încercați de viață, gârboviți de păcate și cu răni deschise, dar plini de smerită cugetare. Ei mi-au dat aripi și puterea de a crede în forța omului dezbrăcat de urât.

Cred în cei pe care i-am iubit și care s-au dovedit falși. Ei mi-au dat șansa să-mi descopăr în adânc puteri nebănuite și să renasc din cenușa omului vechi ars prin suferință.

Cred în oamenii care s-au dovedit demoni, pentru că ei se pot întoarce oricând cu mai multă părere de rău, iar astfel să devină îngeri.

Cred în scânteia divină din fiecare, oricât de mult a greșit ca om.

Clipă de clipă, avem nevoie să fim prezenți unii față de alții. Fără Iubirea pentru celălalt nu suntem nimic.

Avem nevoie să rostim o vorbă bună, să ne oferim un pahar cu apă rece, când sufletul ne arde de durere. Să ne privim cu dragoste și să ne îmbrățișăm, după ce am urcat în genunchi un munte de încercări.

Rolul nostru nu este acela de a ne consuma unii pe alții, ci acela de a învăța unii de la alții cum să devenim Oameni. Cred în oameni, pentru că atunci când privesc spre Cer știu că El nu obosește niciodată să creadă în fiecare dintre noi.

Și că atunci când inimile noastre se frâng în rugăciune sinceră se unesc în Iubirea Lui.”

sursa – http://www.frumusete-fara-limite.ro/2015/03/cred-in-oameni/