Cu toții facem greșeli. Diferența este că unii învață din ele, alții nu

Greşelile sunt inerente. Ele fac parte din viaţă. Prin urmare, scopul nu este acela de a le elimina, ci de a învăţa să trăim cu ele, să le acceptăm şi chiar să le folosim pentru a evolua. Capacitatea de a face greşeli şi de a trece mai departe ne conferă libertatea de a lua decizii şi de a învăţa din propriile noastre experienţe.

Toată lumea face greşeli. Acceptă greşelile.

Greşelile vin odată cu a fi un jucător în orice joc. Dacă eşti în joc, dacă munceşti, participi, relaţionezi, îţi trăieşti viaţa, atunci o greşeală ocazională nu este atât de groaznică. Chiar şi cei mai responsabili oameni fac uneori şi greşeli.

O greşeală nu înseamnă sfârşitul lumii

Chiar dacă nu toate alegerile noastre sunt perfecte pentru noi şi ar putea fi loc de mai bine, e important să vedem şi lucurile bune legate de deciziile luate.

Nu regreta greşelile

Atunci când greşim, avem de regulă, două opţiuni: fie petrecem o grămadă de timp regretând ceea ce s-a întâmplat, fie gândim soluţii, rezolvând problema. Nu le putem face pe ambele în acelaşi timp.

Concluzionând, un lucru este cert: nu putem evita greşelile şi nici nu este nevoie. Primiţi greşelile în viaţa voastră ca pe nişte vizitatori şi acceptaţi-vă ca fiinţă umană. Greşelile sunt semnul că încercaţi şi că nu tot timpul reuşiţi. Ele nu sunt un semn că sunteţi necinstiţi, leneşi sau neglijenţi.