Cum ar trebui să fie un prieten bun?

Cum crezi că ar trebui să arate un prieten bun?

Un prieten bun rămâne acelaşi şi în perioade dificile. Este uşor să găsim oameni care doresc să stea în jurul nostru atunci când lucrurile merg bine şi care să profite într-un fel sau altul de pe urma prosperităţii noastre. Ce se întâmplă însă când apar probleme financiare sau profesionale, tragedii sau alte greutăţi care nu dispar atât de repede?

Un prieten bun rămâne aproape şi este unic. Există ceva special şi distinctiv în legătură cu un prieten cu adevărat bun. Putem avea mulţi cunoscuţi, oameni cărora le plac unele dintre lucrurile pe care le facem, dar la câţi dintre ei ne-am încredinţa viaţa sau cele mai protejate secrete?

Un prieten bun se poate stăpâni. Noi toţi suntem influenţaţi de cei care îi păstrăm în jurul nostru. Dacă dorim să atingem ţelurile măreţe pe care ni le-am propus, este de folos să avem în jurul nostru prieteni care dau dovadă de stăpânire de sine şi caracter.

Un prieten bun ocoleşte răul. Ne trezim în fiecare dimineaţă într-o lume care ne momeşte pentru a ne angaja în practici lipsite de etică în afaceri, pentru a avea un comportament abuziv sau pentru a ne implica în tot felul de activităţi imorale. Prietenii buni au un impact pozitiv asupra noastră prin comportarea lor, iar noi ar trebui să avem un efect similar asupra lor. .

Un prieten bun dă sfaturi folositoare. Toţi avem nevoie uneori să ne sfătuim cu alţii mai înţelepţi pentru a putea lua decizii cruciale. Nu este nevoie să avem o relaţie personală profundă cu cineva pentru a-i cere sfaturi, dar un prieten bun, de încredere, căruia îi pasă, ne poate da sfaturi care să ne scoată din încurcătură.

Un prieten bun te face mai bun. Se spune despre prietenii buni că scot la iveală tot ce este mai bun în noi. Ne provoacă, ne motivează şi ne inspiră. Ne ridică atunci când suntem căzuţi şi ne arată căi prin care să creştem – profesional şi personal.

Sursa – http://paradise3407.blogspot.com/2011/08/cum-ar-trebui-sa-fie-un-prieten-bun.html