“Cum de n-am murit eu când eram copil, nu stiu! Acum copiii se țin în pampers, mananca din biberoane cu tetina din silicon si sunt „copti” de bolnavi”

Un text amuzant pe locuri dar care strange in el esenta unor vremuri trecute dar atat de frumoase.

“Acum se tin copiii în pampers, le dau din biberoane cu tetina din silicon etc…si sunt „copti” de bolnavi, iar daca îi mai faci si „vaccinul minune din import” eheeeee daca ai ghinion devine autist !

Nu-mi puneam centura de siguranta si desi eram copil stateam si in fata, fara airbag!!!

Gradinița în limba engleza? De unde?…cel mult limbajul de pe maidan sau in tiganeste un cuvânt, două!
Pâine alba cu gem sau direct înmuiata si în zahar…fara gluten, lactoza free sau fresh de portocale!

Când nimeream un brifcor plin de zahar era sarbatoare!sau socata…culeasa de mine la padure.
Apa plata alcalina…ce e aia? Puneam Gura direct la robinet!!! Dar ce buna era…

Casca de protectie pe bicicleta? Bicicleta avea 1 m mai mult ca mine si imi juleam genunchii si coatele pana sa învat să merg cu bicicleta lu’ bunicu !

Fifa? Tableta? Play station??? Cel mult țevi cu cornete de caiet ziar sau ce mai gãseam! Noroi si in gura la fotbalul pe maidan pana veneau ai mei afara dupa mine si imi trageau o mama de bataie ca în loc sa invat sau să fac curat eu stau si ma joc afara.

Bataita cu cureaua, .slapul din piciorul lui mama…urechelile vecinilor si nici nu apaream la stiri ca am fost maltratat violenta in familie? Cu toata cearta dupa juma de ora, ce ma mai pupau ai mei!

–Azi, copiii se iau de la scoli în masini…înainte erai pampalau daca venea ma-ta sa te ia de la scoală, râdea toată școala de tine.

Cand jucam fotbal, jucau doar smecherii…fraierii stateau in poarta! Acum, daca e fraier îl duc la psiholog.
Tata cand fuma în masina si deschideam geamul zicea: inchide geamu’ ca e curent !
Luam toate containerele de gunoi la rând în cautare de sprayuri goale sa le pun pe foc sa bubuie si nu m-am imbolnãvit si nu am luat nici un virus, sunt imun la toate bolile.

Dragilor pe mine ma certau ai mei ca nu mai intram in casa…pe ăstia de acuma sunt rugati sa iasă afara.
Aveam chiar si vicii: din cand in cand mai arestam cate un chistoc de tigara aruncat in viteza de cineva sau daca nu cules de pe strada iar ranile de pe picioare sau de pe brate ori cicatricele mostenite imi amintesc perfect copilaria frumoasa pe care am trãit-o!”

Cu totii ne regasim cate putin in aceste lucruri si chiar daca nu suntem de acord cu toate, ele reprezinta copilaria noastra si mai ales, lucruri pe care copiii din ziua de azi nu le vor mai trai niciodata.

citeste si Oamenii nepotriviți te vor învăța mereu lecțiile potrivite

Text preluat de pe internet.