Cum e Femeia Balanţă din creştet şi până în talpă

Femeile din aceastã zodie se remarcã prin puritate, frumuseţe, dar mai ales prin respingerea pronunţatã a tot ce nu este atractiv. Au un instinct pentru distincţie, pentru forme de comportament deosebite , pentru îmbrãcãminte. Folosesc parfumuri subtile şi scumpe, iubesc bijuteriile şi se înconjoarã cu plãcere de lux. Admirã frumuseţea în toate manifestarile ei: muzicã, sculpturã, arhitecturã, oameni. Locuinţa lor are întotdeauna o notã de eleganţã. Aceastã concepţie de viaţã pretenţioasã se manifestã şi în alegerea bãrbaţilor. Pentru ea bãrbatul însoţitor trebuie sã fie asemenea unui inel cu briliante, care sã-i ridice propria valoare. Cel care nu se simte în stare de aşa ceva sã nu-i iasã în cale.

Ea se vede ca pe un ecran, observându-şi toate mişcãrile şi bucurându-se de propria frumuseţe. Este foarte criticã. Doreşte ca imaginea ei sã corespundã celui mai perfect etalon şi recurge în acest sens la îmbunãtãţiri. Ea a devenit un simbol al şarmului. Nestatornicia ei este de necombãtut. Ştie sã atragã bãrbaţii,dar foarte curând se va dedica unei noi cuceriri. Poate sã uite mai repede decât o oglindã. Simţãmintele ei sunt destul de superficiale. Şi pentru cã Venus dominã semnul ei zodiacal, este foarte priceputã în arta dragostei. Sã nu se uite niciodatã respingerea ei pentru tot ce nu este atractiv.

Ea nu se intereseazã de bãrbatul în sine. Ceea ce doreşte este sã fie admiratã. Ea doreşte un bãrbat pentru mângâierea egoului sau cãci în centrul atenţiei trebuie sã fie ea însãşi. Toate ocaziile sunt pentru ea cadrul în care trebuie sã fie admiratã, sã strãluceascã precum piatra preţioasã în monturã. Nu-i place sã fie grabitã, este inutil sã i se atragã atenţia cã invitaţia a fost stabilitã pentru o anumitã orã deoarece cu un sfert de orã înainte ea este în faţa oglizii, liniştitã şi fărã panicã. Orice pretext social nu este altceva decât ocazia de a strălucii. Din orice ocazie ştie să facă un eveniment. Îşi face apariţia ca o cometă, iar entuziasmul ei declanşeaza la ceilalţi o reacţie asemănătoare. Dacă nu reuşeşte să se împună, devine arţăgoasă, capricioasă.

Aşteaptă de la toate perfecţiunea şi atunci găseşte toate lipsurile care i-ar putea zădărnici dorinţa. O sperietoare o constituie cuvântul bani. După părerea ei banii există pentru a fi cheltuiţi şi despre acest lucru nu se discută. Problema banilor o plictiseşte, banul o interesează numai atunci când poate să-şi cumpere bijuterii, haine sau blănuri. Banul în sine nu o iteresează. Îi plac cărţile distractive, cărtile cu happy-end, camerele împodobite cu flori, muzica lirică.

În general fiind realizată, veselă, se poate desfăşura în toate împrejurările cu bună dispoziţie. Dar stările de bună dispoziţie alternează cu cele de depresie şi atunci nu deosebeşte decât negrul de alb. În lucrurile mărunte este perfectă. Ordinea superficială o enervează. Nu trebuie să-i poruncim sau să-i dăm sfaturi căci nu le va urma. Sunt încăpăţânate. Este feminina dar şi vicioasă şi cu mult sânge rece. Depinde mult de poziţia astrelor, caci poate fi şi pasivă aşteptând pe cel care să o conducă. Este multilaterală şi fascinantă, cuceritoare.

sursa – https://crinapopa.wordpress.com/2010/01/05/cum-e-femeia-balanta-din-crestet-si-pana-in-talpa/