Cum să supraviețuiești unei zile proaste: 5 sfaturi utile

Toată lumea are zile proaste. Când ești școlar și trebuie să-ți faci temele înainte de a ieși la plimbare. Sau un student care se gândește întotdeauna: „Trebuie să am timp să-mi scriu lucrarea înainte de ziua livrării”. Sau lucrătorul de birou care trebuie să închidă un proiect. Sau ești o gospodină care își petrece toată ziua gătind în bucătărie și având grijă de copii. Chiar și animalele pot fi într-o dispoziție proastă. Din cauza anumitor situații care sunt uneori dincolo de controlul nostru, ne putem simți rupți și nefericiți. Este important să înțelegem că această stare nu este pentru totdeauna, iar ziua proastă se va sfârși și totul va reveni la normal. Între timp, trebuie doar să știi cum să te comporți în zilele proaste, ca să nu-ți pierzi inima.
Iată cinci sfaturi utile pentru a supraviețui unei zile proaste.
Nu o face și mai rea
Prima regulă atunci când încercați să remediați o zi proastă este să nu încercați să remediați nimic, pentru că, în primul rând, este aproape imposibil de făcut, iar în al doilea rând, vă pune și mai multă presiune asupra dvs.Important de înțeles acum este că trebuie doar să treci peste această zi proastă și să nu faci mișcări majore la serviciu sau acasă pentru a evita negativitatea și reacțiile greșite.
Încearcă să-ți distragi atenția.
Pentru a scăpa de gândurile negre din capul tău despre cum poți rezolva o zi proastă, ai nevoie de o distragere a atenției. Pot fi multe opțiuni: un film, bowling, sală de sport, o întâlnire cu prietenii, un ceai– poate fi orice care vă poate distrage atenția și vă poate oferi emoții pozitive.
Stai singur/ă puțin
Pentru a nu face o prostie și pentru a nu strica ziua și mai mult, încearcă să ai puțină intimitate. Pur și simplu nu trebuie să stai acasă în patru pereți și să suferi, să mănânci prea mult sau să te auto-învingi. Închideți internetul de pe telefon, mergeți la natură sau faceți o mică excursie. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați puțin, să reîncărcați energia naturii și să vă curățați mintea.

Fără scuze.
Faceți ziua proastă cât mai ușoară și simplă posibil. Nu exacerbați situația, pe care o puteți folosi apoi ca scuză. De exemplu, duci un stil de viață sănătos – sportul obișnuit și alimentația sănătoasă au devenit un stil de viață, iar apoi, într-o zi proastă, începi să te înghiți cu chipsuri, să mănânci un pachet de dulciuri și să bei cola. Făcând acest lucru, te justifici că totul se datorează unei zile grele, meriți asta. Nu-ți da îngăduințe sau scuze în aceste zile – ține-ți programul și regulile.

Nu vă asumați responsabilitatea pentru cineva
Nu toate evenimentele din viață sunt vina noastră, așa că nu vă asumați responsabilitatea pentru lucruri care nu sunt de competența dvs. sau care nu au legătură cu dvs. La urma urmei, este o distorsiune cognitivă atunci când îți asumi responsabilitatea pentru evenimente asupra cărora nu aveai niciun control. Așa că nu te învinovăți, dar ai încredere că vei reuși – doar că astăzi este o zi proastă și mâine va fi bine.

Sfat: Aceste recomandări nu rezolvă problemele, dar te ajută să treci mai ușor peste ele. Nu vă angajați în auto-vătămare și depreciere, nu vă învinuiți și încercați să treceți de-a lungul zilei fără a ceda la negativitate.