Cum să-ți eliberezi mintea și inima de energie negativă

Cum îți eliberezi inima de toată energia negativă de zi cu zi? Cum poți împiedica ca aceste stări dificile să nu îți afecteze starea? Avem noi câteva soluții foarte eficiente:

1. Identifică imediat sursa negativității
Acordă-ți ceva timp să te gândești la lucrurile care ți se întâmplă și să descoperi care este sursa acestora. În cazul în care este vorba despre o anumită persoană, discută cu aceasta despre sentimentele sale și despre găsirea unor soluții eficiente pentru a depăși aceste momente. Însă încearcă să te detașezi de tot ce se întâmplă – nu poți permite ca negativitatea unei persoane să preia controlul asupra vieții tale.

2. Concentrează-te pe soluții, nu pe probleme
În timpul unui moment dificil poate fi mai simplu să îți plângi de milă decât să cauți soluții eficiente. Identifică problem și apoi încearcă să găsești soluții eficiente cu care să o poți rezolva.

3. Înconjoară-te de oameni pozitivi
Este foarte simplu. În această viață există prea mulți oameni frumoși, minunați, distractivi. Alege-i pe aceștia în viața ta.

4. Încearcă să vezi partea plină a paharului
De fiecare dată acceptă ce se întâmplă și încearcă să vezi binele din momentele dificile (oricât de greu ți-ar fi, există ceva frumos acolo ce așteaptă să fie descoperit).

5. Arată-ți compasiunea
Fiecare dintre noi merită mai multă compasiune decât vrem să recunoaștem. Iartă-te pentru toate greșelile făcute în trecut. Nimeni nu este perfect. Oferă-ți posibilitatea de a deveni cea mai bună prietenă a ta. Începe fiecare dimineață privindu-te în oglindă, zâmbind și spunându-ți trei lucruri pe care le iubești la tine.

6. Fii zen
Nu lasă negativitatea să atingă inima ta. Ascultă muzica frumoasă, relaxează-te și simte vibrațiile pozitive din jurul tău. Gândește-te la lucrurile bune pe care le faci sau le experimentezi chiar acum.
Negativitatea nu poate pătrunde într-o inimă în care există o mulțime de dragoste și de fericire. Creează-ți propriul univers zen în fiecare zi.

7. Acceptă ce se întâmplă sau mergi mai departe
Dacă nu poți accepta ce se întâmplă, încearcă să faci ceva în această privință. Dacă nu poți face nimic în această privință, atunci accept-o.
Privește totul dintr-o perspectivă diferită și găsește o cale de a obține ceva pozitiv din orice ar fi. Cu siguranță vei descoperi ceva ce nu ai mai văzut până acum.

Sursa kudika.ro