Cum să-ți găsești pacea interioară în vremuri dificile

Dumnezeu nu ne dă niciodată ceea ce El știe că ne-ar face rău. Dumnezeu face distincția între dorințele și nevoile noastre și El este preocupat de fiecare parte a ființei noastre. Dumnezeu ne asigură pentru noi dincolo de orice putem cere sau imagina. El folosește vremurile grele nu doar pentru a ne modela, ci și pentru a ne transforma viețile. Putem avea încredere în îndrumarea, bunătatea și grija Lui pentru a face mai mult pentru noi decât am putea face vreodată singuri.

Există momente în care s-ar putea să ne îndoim de puterea Lui, dar adevărul este că Dumnezeu ne poate vedea în toate împrejurările. Deși putem trăi în vremuri întunecate și înfricoșătoare, putem totuși să experimentăm și de atunci calmul, încredându-ne în Dumnezeu. Iată șase modalități de a găsi pacea interioară în vremuri grele.

Apelează la cuvinte de încurajare.
Viața ne lovește cu dezamăgiri, provocări și dureri de inimă. Uneori, nu există un motiv evident. Starea noastră de spirit se schimbă doar dintr-un loc pozitiv în unul negativ. Când treci prin momente grele, uneori doar auzirea cuvintelor de încurajare îți poate ridica spiritul. Ai nevoie de ceva impuls pentru a-ți reformula gândurile. De multe ori, Dumnezeu îți pune în cale o anumită persoană care îți va spune ceva care îți atrage cu adevărat inima și te face să te simți mai bine în ceea ce treci. Alteori, vom întâlni pur și simplu cuvinte care ar putea apărea într-o serie sau într-o postare pe rețelele de socializare care pur și simplu ne vor lumina ziua. Acestea sunt mici semne de la Dumnezeu că suntem iubiți de El și putem trece prin orice situație.

Uită-te diferit la provocările tale.
Când treci prin vremuri grele, Dumnezeu îți pune adesea pe cineva în calea ta care te poate ajuta în perioada de încercare, oferindu-ți sprijin emoțional. Adesea, aceștia sunt prieteni, familie și persoane dragi, dar uneori Dumnezeu va pune chiar străini în viața ta pentru a-ți aduce circumstanțe dificile. De asemenea, Dumnezeu ne va plasa în anumite situații pentru a Se descoperi pe Sine. Există o anumită pace care vine odată cu a ști că Dumnezeu este chiar acolo cu noi, nu numai în oamenii pe care îi plasează în viața noastră, ci și în situațiile în care ne așează.

Incearca ceva nou.
Când treci printr-o situație dificilă, poate fi frustrant. Viața se poate simți imprevizibilă și scăpată de controlul tău. În această perioadă de încercare,  Acesta poate fi un test al lui Dumnezeu pentru a te smeri, în timp ce te ajută să crești. Încrederea în Dumnezeu, împreună cu o mentalitate pozitivă vă vor ajuta să găsiți un sentiment de pace interioară.

Întoarce-te la Cuvântul lui Dumnezeu.
Dacă se întâmplă să te lupți prin vremuri grele, putem găsi o putere incredibilă atunci când ne încredem în Cuvântul lui Dumnezeu. Scriptura ne poate conduce exact acolo unde trebuie să fim, chiar și în timpul încercărilor noastre cele mai întunecate. Indiferent de circumstanțele cu care vă confruntați, puteți oricând să vă încredeți în faptul că Dumnezeu va fi întotdeauna cu voi.

Să știți că Duhul lui Dumnezeu este prezent.
Duhul lui Dumnezeu este prezent în toate situațiile cu care ne confruntăm. Este important pentru noi să ne amintim că Duhul este prezența personală a lui Dumnezeu. Poate că ați ajuns deja să știți acest lucru în inima și mintea voastră.  Când permiteți Duhului Sfânt să lucreze prin voi, întunericul poate fi risipit și dorința de a face bine și de a vă transforma gândirea crește. Când trecem prin vremuri tulburi, cheia fiecăruia dintre noi este să acceptăm și să deținem darul care ne-a fost promis de Dumnezeu.

Ai încredere în planul lui Dumnezeu.
Trecerea în vremuri grele poate fi extrem de stresantă și pare să nu se sfârșească, dar Dumnezeu lucrează în moduri misterioase și le oferă unora darul spiritual al muzicii, astfel încât să poată ajuta oamenii prin unele dintre cele mai negre încercări ale lor. Muzica te poate scoate cu adevărat din groapă în perioadele dificile. Acesta este unul dintre multele motive pentru care putem avea încredere că Dumnezeu este acolo pentru noi, nu numai când vremurile sunt bune, ci și când vremurile sunt grele. El știe exact de ce aveți nevoie și ne poate aduce pace.

Acesta est un material tradus. Ne cere scuze pentru eventualele erori.