Cum să-ți vindeci corpul în funcție de zodia ta

Conform astrologiei, fiecare semn zodiacal este responsabil pentru o anumită parte a corpului și, dacă este bolnavă, canalizarea energiei acelui semn poate fi utilă.

Berbec (21 martie-19 aprilie)
Dezechilibre: Când energia Berbecului este dezechilibrată, se poate manifesta sub formă de migrene, dureri de cap, stima de sine scăzută, o secreție nasală și o problemă a sinusurilor. Poate apărea și sub formă de probleme ale pielii, cum ar fi acnee, eczeme, erupții cutanate și căderea părului.
Vindecare: Semnul Berbecului este despre a te ridica în picioare pentru tine și a trăi viața pe care ți-o dorești. Dacă v-ați ascuns în fundal sau dacă v-ați ascultat prea mult ego-ul, s-ar putea să fie timpul să le echilibrați. S-ar putea să însemne, de asemenea, că trebuie să vă relaxați cu gândirea excesivă, să vă încetiniți ritmul sau să acordați atenție lumii din jur.

Taur (20 aprilie-20 mai)
Dezechilibre: atunci când energia Taurului este dezechilibrată, poate apărea sub formă de dureri de gât, dureri în gât, voce răgușită sau dureri în partea superioară a spatelui. De asemenea, s-ar putea să te simți „blocat” sau să te temi să pierzi ceva.
Vindecare: Taurul este despre a fi practic, pentru a fi sigur și organizat în viață. Dacă nu vă simțiți împământat sau nu vă simțiți într-o buclă perpetuă, ar putea fi timpul să acordați atenție zonei gâtului. O modalitate de a face acest lucru este să porți cristale albastre, să cânți sau să faci unele schimbări în mediul tău fizic.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)
Dezechilibre: Gândurile împrăștiate și procesele mentale confuze se prezintă atunci când Gemenii sunt dezechilibrați. De asemenea, poate atrage oamenii să bârfească și să vorbească fără să se gândească.
Vindecare: Meditația sau păstrarea unui jurnal sunt cele mai eficiente. Acest lucru vă ajută să vă păstrați calma minții și servește drept eliberare pentru gânduri inutile și repetitive.

Rac (21 iunie-22 iulie) 
Dezechilibre: o manifestare a dezechilibrului energetic al cancerului este sentimentul confuz, emoțiile incontrolabile, epuizarea, iritabilitatea și dorința de a fi singur. Dificultățile respiratorii, precum tusea, durerea în piept și alimentația emoțională sunt frecvente.
Vindecare: Exercițiile de respirație sunt utile, la fel și activitatea fizică și petrecerea timpului în aer liber. Munca umanitară te poate face, de asemenea, să te simți mai bine, oferindu-te voluntar, oferindu-le altora sau petrecând timp singur și răsfățându-te.

Leo (23 iulie – 22 august)
Dezechilibre: Când este dezechilibrat, energia Leului se manifestă sub formă de probleme cardiace, indisponibilitate emoțională, stima de sine scăzută, timiditate sau preocupare de frici.
Vindecare: Expresia creativă este soluția pentru echilibrarea energiei Leului. Arta, poezia, muzica, teatrul sunt calea de urmat. Yoga ajută la deschiderea zonei inimii, la fel și comunicarea sentimentelor tale cu persoanele la care ții cel mai mult.

Fecioară (23 august – 22 septembrie) 
Dezechilibre: Probleme digestive precum constipație, digestie slabă, dietă cronică și tulburări de alimentație apar atunci când energia Fecioarei este dezechilibrată. De asemenea, se manifestă sub formă de comportamente obsesive, încăpățânare și supra-gândire.
Vindecare: este esențial să învățați cum să vă ușurați anumite așteptări pe care vi le propuneți. Trebuie să vă liniștiți mintea și să rezolvați câteva gânduri care vă deranjează în mod constant. Cultivarea creativității, a exercițiilor fizice și a meditației vă poate ajuta să aduceți pace corpului dumneavoastră.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)
Dezechilibre: Se poate manifesta sub forma fie a unei izolații prea mari, fie a unei dependențe mari de ceilalți. Infecțiile vezicii urinare, urinarea frecventă și durerile de spate sunt, de asemenea, simptomatice.
Vindecare: Trebuie să înveți să faci compromisuri și să te gândești la ceilalți. Dacă, pe de altă parte, te-ai bazat prea mult pe alte persoane, poate că este timpul să cauți independența și forța personală.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie) 
Dezechilibre: este obișnuit să te simți blocat și copleșit de schimbări mari care se întâmplă brusc. Se poate manifesta sub formă de depresie, boli cu transmitere sexuală și fie o libido prea activă, fie inactivă.
Vindecare: Îmbrățișarea schimbării și tratarea deschisă a aspectului întunecat al personalității tale cheie pentru echilibrarea energiei Scorpionului. Meditația și tantra pot fi de ajutor, iar un timp petrecut lângă mare sau un lac vă poate ajuta să vă reîncărcați bateriile și să vă ușurați povara emoțională.

Săgetător (22 noiembrie-21 decembrie)
Dezechilibre: sub formă de probleme hepatice, dureri la nivelul șoldurilor, neliniște și chiar excesiv. Alternativ, se poate materializa ca pasivitate și lipsă de dorință de a vă lărgi orizonturile și de a păstra o minte deschisă.
Vindecare: Cea mai bună modalitate de a echilibra energia Săgetătorului este să călătorești și să înveți lucruri noi, astfel încât să te poți extinde și să-ți deschizi mintea. De asemenea, este util să faci mișcare și să faci lucruri care nu au caracter pentru tine.

Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie) 
Dezechilibre: sub formă de suprasolicitare, probleme la genunchi, cavități sau dureri de dinți. De asemenea, vă poate determina să vă puneți prea multă presiune și să lucrați prea mult, ca o modalitate de a scăpa de emoțiile confruntate.
Vindecare: trebuie să încetiniți, să faceți o pauză și să vă reexaminați obiectivele. Reorganizarea programului dvs. pentru a vă face mai mult timp pentru plăcere, mai degrabă decât pentru muncă, și hobby-uri precum meditația, yoga sau ținerea unui jurnal sunt de asemenea utile.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)
Dezechilibre: o energie Varsator dezechilibrată vă poate face să vă simțiți ca un „om de știință nebun” și să pierdeți contactul cu realitatea. Durerile de gleznă se pot prezenta, la fel și sentimentele de anxietate și chiar atacurile de panică.
Vindecare: este esențial să lucrați pentru a vă aduce ideile la viață, pentru a recunoaște modul în care creațiile dvs. se încadrează în imaginea de ansamblu și pentru a-i ajuta pe ceilalți, și nu doar pe voi și viața voastră. Fă lucruri care te împlinesc și te inspiră și înconjoară-te de oameni cu aceeași minte de la care poți învăța.

Pești (19 februarie – 20 martie) 
Dezechilibre: Simțirea împrăștiată ar putea fi un semn că energia Pestilor este dezechilibrată. Se poate pierde legătura cu ceilalți, este egocentric și chiar ipohondria. De asemenea, poate duce la deconectarea ta de la energia și intuiția ta spirituală.
Vindecare: Contactați spiritualitatea și sinele vostru adevărat prin meditație, exprimare creativă și canalizarea energiei în ceva productiv. Masajele picioarelor și reflexoterapia pot fi de asemenea utile.