Dacă ai o mamă pe pământ, asigură-te că stie cât de mult o iubesti…

Timpul este nemilos. Mai devreme sau mai târziu el îi răpește pe cei mai dragi, iar printre ei și pe cea mai scumpă și apropiată persoană — mama. Ea este unică, cea mai deosebită persoană, deoarece ne dă viață, ne crește și ne oferă atenție în detrimentul propriei sale vieți.
Iar noi… rareori îi spunem cuvinte obișnuite de finețe, că o iubim, că ea este cea mai necesară și mai minunată persoană din lume. Gândiți-vă la acestea…
Se întâmplă diverse lucruri în viața noastră și uneori suntem extrem de brutali, când le aruncăm o frază grosolană, rănindu-o până la lacrimi. Cândva ea va pleca și cel mai mult vom regreta că nu am reușit să-i cerem scuze pentru asemenea cuvinte…

1. „NU AM TIMP.”
Mama te-a purtat 9 luni sub inimă, nu a dormit nopțile, când erai bebeluș, lucra în mai multe locuri, ca să plătească meditațiile tale de limbă engleză…Ea asculta întotdeauna povestirile tale, te consola, îți încălzea sufletul cu dragostea sa și… niciodată nu ți-a răspuns cu fraza: „Nu am timp”, când o rugai ceva.

2. „TE URĂSC!”
Iar ea te iubește — indiferent de situație, indiferent de cine ai devenit: antreprenor de succes, plecat cu lunile în delegații, un funcționar modest sau pur și simplu un ratat, care cere bani de la părinții săi pensionari.

3. „NU VOI MÂNCA ACEASTA!”
Atunci ridică-te și gătește singur/ă! Ca să pregătească această cină modestă, mama a stat timp de câteva ore în fața aragazului. Nu-ți place? Încearcă! Poate o să-ți iasă mai bine!

4. „TU M-AI CRESCUT AȘA!”
Probabil mama a făcut unele greșeli în educația ta (te-a pedepsit prea aspru, nu ți-a oferit suficientă atenție), dar ea s-a străduit cu sinceritate să facă din tine un om cu litera mare „O”. Și dacă înțelegi că ai neajunsuri, nimeni nu te împiedică să te perfecționezi de sine stătător.

5. „ORICUM NU VEI ÎNȚELEGE.”
Și ce dacă? Mama încearcă întotdeauna să te înțeleagă, iar uneori chiar și să te îndreptățească.

6. „NU AM SUNAT, PENTRU CĂ AM FOST FOARTE OCUPAT/Ă.”
Iar mama a fost bolnavă și s-a simțit singură. Abia a reușit să supraviețuiască până la următorul salariu/următoarea pensie și a împrumutat bani de la vecina Maria de 3 ori în acea lună…