Dacă ajuți pe cineva și apoi aștepți ceva în schimb, faci afaceri nu fapte bune

“Se povesteste ca Walt Disney ar fi spus ca in lume sunt trei feluri de oameni.

Sunt cei care otravesc fantanile, care-i descurajeaza pe ceilalti, le blocheaza creativitatea si le spun ce nu pot sa faca.

Sunt apoi cei care tund iarba peluzei, cei cu bune intentii, dar prea absorbiti de ei insisi, care-si tund propriile peluze, dar nu-i ajuta niciodata pe ceilalti.

Si sunt cei care sporesc viata. Aceasta ultima categorie cuprinde oameni care imbogatesc vietile altora, care-i ridica si-i inspira.”

E mult mai usor sa faci parte din ultima categorie de persoane, dar cu toate acestea din pacate, cei mai multi fac parte din prima sau a doua categorie. Am foarte multi “prieteni” care cred ca ma ajuta cand imi spun ca nu sunt in stare sa fac unele lucruri, ca mai bine ma dau batuta, ca e foarte greu sa reusesc ce mi-am propus, care ma critica mai mult decat ma incurajeaza.

O scurta perioada de timp credeam ca am ajutat prea mult pe altii si e randul sa fac doar pentru mine in continuare. GRESIT! Nu trebuie neaparat sa astepti o recompensa cand ajuti pe cineva, nu trebuie sa astepti sa ti se intoarca inapoi binele facut. Doar atunci cand o faci din placere, fara sa astepti nimic ti se va intoarce. Important e sa oferi, nu neaparat lucruri materiale, si un sfat, o imbratisare e binevenita.