Dacă iertați prea des, oamenii se vor obișnui să vă trateze cu lipsă de respect

Se spune adesea că trebuie să iertăm pe cei care ne-au rănit, iar acest lucru este adevărat. Într-adevăr, oricine are resentimente față de cel care i-a făcut să sufere riscă mai devreme sau mai târziu să simtă o dorință profundă de răzbunare, ceea ce nu este în niciun caz de dorit.

Cu toate acestea, iertând prea mult există și un anumit risc, acela de a-i vedea pe alții obișnuiți să nu ne respecte. Noi apoi suferim pe plan intern, ne simțim în mod constant belittled, iar în cele din urmă, suntem la fel de mizerabil ca și cum nu am fi iertat.

Iertarea ne aduce oarecare ușurare și ne eliberează de furie și resentimente. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie administrat în mod repetat acelorași oameni.

Iertând în permanență pe cei care te-au rănit, în cele din urmă își vor pierde tot respectul față de tine. De asemenea, vor lua de la sine înțeles că pot repeta aceleași greșeli.

Totuși, este posibil și ca această persoană să nu învețe din ea și să persevereze în greșelile sale. Apoi va abuza de iertarea ta și te va răni din nou.

Prin urmare, ea vă va trata fără respect. Pentru propria ta stimă și pentru bunăstarea ta, este de datoria ta să nu-l mai ierți.

Asadar trebuie să înveți să faci diferența între cei care merită iertarea ta și cei care nu. Din această lecție prețioasă, veți obține numai beneficii.