Dacă nu poți fi fericit cu Dumnezeu, nimic nu te mai poate face fericit/ă!

Eşti pe atât de fericit/ă pe cât de aproape eşti de Dumnezeu! Cu cât eşti mai aproape de Dumnezeu, de rugăciune, de Cuvântul şi de lucrarea Lui, cu atât eşti mai fericit(ă) în această lume searbădă şi goală. El este singurul care îţi poate dărui fericirea!

Fericirea ta nu se află niciodată undeva mai încolo, aşa cum credem sau aşa cum sperăm noi, adică atunci când te vei căsători, sau când vei pleca în concediu de odihnă într-un loc linistit, sau când îţi vei termina de amenajat şi de decorat casa, sau când copiii tăi vor creşte mari şi vor fi mai puţin dependenţi de tine, sau când vei fi sănătos, şi lista poate continua, la nesfârşit.

Nu! Fericirea ta este aici şi acum! Atitudinea ta, care este greşită, face însă ca această fericire să fie umbrită.

Secretul fericirii este să-ţi aduni binecuvântările, în vreme ce alţii îşi numără necazurile, spune William Penn, filosof şi poet al anilor 1600. Am pus în practică acest secret al fericirii, de câteva ori şi a funcţionat, de fiecare dată. M-am simţit mult mai binecuvântată decât consideram că eram înainte de acest act.

Te sfătuiesc să faci şi tu la fel! De prea multe ori ne lăsăm învinşi de gândurile lui Satan care sunt pur negativiste. Nimic bun nu poate veni de la el, aşa că, oridecâteori ai gânduri negative cu privire la viaţa ta, fugi de aceste gânduri, cât de repede poţi: acolo este Satan şi îţi vrea doar răul.

Iată lista binecuvântărilor din viaţa mea: sunt sănătoasă, eu şi întreaga mea familie; avem o casă a noastră, unde putem locui în linişte şi intimidate; avem bucate de pus pe masă; avem mâini, picioare, ochi, urechi, gust, miros;  eu si soţul aveme un serviciu; nu sunt internată în spital, din diverse motive; Dumnezeu ne-a dăruit o nouă zi binecuvântată.