Dacă stai în preajma găinilor, vei cotcodăci. Dacă stai în preajma vulturilor, vei învăța să zbori

Când stai lângă un om puternic, dar cu un zâmbet cald și sincer, simți și tu măcar puțin din energia, forța și bucuria pe care le oferă cu atâta generozitate tuturor.

Pentru bunăstarea ta psihică, este foarte important să ai în preajmă oameni care te respectă și te acceptă așa cum ești, cu toate calitățile și defectele tale și nu încearcă să te modeleze după bunul lor plac.

Înconjoară-te de oameni care te-au văzut în cele mai rele momente și care continuă să te ajute să devii un om mai bun. Stai alături de oameni care îți smulg un zâmbet în fiecare dimineață, alungându-ți temerile, grijile și tristețea.

Deși pare greu de crezut, există întotdeauna cel puțin un om care poate să-ți lumineze momentele întunecate și care te apreciază cu adevărat.

Stai alături de oameni care nu te judecă, nu te critică și nu te pedepsesc, ci reprezintă un model de conduită. Aceste persoane te îndeamnă să-ți înfrunți temerile, te liniștesc și te ajută să treci prin viață cu fruntea sus.

Unele persoane nu fac decât să te umilească, în loc să-ți ofere soluții. Pe acestea trebuie să le eviți cu orice preț. Dacă ai o problemă, gândește-te bine la cine apelezi pentru sprijin, indiferent dacă nu ai nevoie decât de cineva care să te asculte.