Dacă vrei să fii fericit o clipă, răzbună-te! Dacă vrei să fii fericit o viață, iartă!

Dacă avem în noi ură și mânie este momentul să scăpăm de ele acum și pentru totdeauna. Cu toții greșim, mai mult sau mai puțin pentru că „a greşi e omenesc, a ierta este dumnezeiesc.”.

Neiertarea este clasificată în tratatele de medicina drept o boală. Potrivit dr. Steven Standiford, sef de chirurgie la Cancer Treatment Centers din America, refuzul de a ierta îi îmbolnăvește pe oameni.

Pornind de la această idee, terapia iertării este acum folosită pentru a ajuta la tratarea bolilor, cum ar fi cancerul.

„Este important sa tratezi rănile sau tulburările emoționale deoarece ele chiar pot împiedica reacțiile la tratamente, chiar dorința de a urma un tratament”, a explicat Standiford.

Dintre toți pacienții cu cancer, 61% au probleme cu iertarea, și dintre aceștia, la mai mult de jumătate sunt severe, potrivit unui studiu.

„Inmagazinarea acestor emoții negative, această mânie și ură, creează o stare de anxietate cronică”, ne spune aceste studiu.

Și încă ceva: ar fi tare bine dacă ne-am aminti mereu de rugăciunea „Tatăl Nostru” în care solicităm iertarea noastră așa cum o facem și noi semenilor noștri: “și ne iartă nouă păcatele noastre, precum iertăm și noi greșiților noștri…”