De ce am încetat să îi ajut pe oameni și ar trebui să o faci și tu

Mama mea m-a învățat să nu dau niciodată sfaturi nesolicitate și nici să încerc să ajut pe nimeni, dacă nu cere acest lucru. Mereu m-am gândit că poate a devenit mai rece. Pe măsură ce îmbătrânesc, am început să-mi dau seama că avea dreptate. Mama mea este unul dintre cei mai amabili oameni din viața mea.

Societatea pune mereu accentul pe nevoia de a ajuta oamenii. Și eu o fac.

Vă spun că ar trebui să ajutați oamenii necondiționat și când se așteaptă cel mai puțin. Nimic din toate acestea nu este, desigur, greșit.

Nu totul este rău. La fel cum, nu totul este bun. Există binele în rău. Și există răul în bine. Nu este neapărat cea mai proastă idee pentru a ajuta oamenii. Dar, de asemenea, nu este nici una grozavă. Iată care sunt motivele pentru care personal am încetat să ajut oamenii și vă recomand că și voi:

  1. Nu mai ajuta persoanele care nu merită ajutorul tău

Nu este întotdeauna un lucru ușor de făcut. Am fost învățați să ajutăm oamenii este ceea ce trebuie făcut. Trebuie să dezvățați această credință populară.

„Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine însuți, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalți.” ~ Sam Levenson

  1. Nu mai ajutați oamenii care nu vă apreciază ajutorul

Cea mai mare slăbiciune a mea este că îmi place să ajut oamenii.

Ajut oamenii, indiferent că au cerut sau nu. Dar nu știi niciodată când te-ar putea răni acest tip de filozofie.

Cel mai simplu mod de a-ți transforma prietenul în dușman este să le oferi sfaturi pe care nu vor să le audă.

Când ofer cuiva ajutorul meu, de fapt vreau să ajut. Dar, de multe ori, oamenii nu sunt pregătiți să accepte ajutorul meu. Este normal. Totul necesită timp pentru a se schimba și majoritatea oamenilor nu doresc acest lucru.

Nu ar trebui să oferiți sfaturi atunci când oamenii nu sunt pregătiți să le distreze sau ar putea într-o bună zi să revină și să vă învinovățească atunci când nu le merge.

Am încetat să ajut oamenii care nu-mi doresc ajutorul. Mai puțin dramă, mai mult timp pentru mine.

  1. Nu mai ajutați oamenii dacă nu o faci cu toate forțele

Acesta este cel mai critic. A oferi cuiva ajutor atunci când nu sunteți gata să ajutați este un mare fiasco. Am făcut asta de atâtea ori și până astăzi regret încă că am făcut-o.

Ajutarea oamenilor atunci când nu aveți abilități sau timp va face mai mult rău decât bine.

Oferirea de ajutor atunci când nu poți face o treabă bună va face mai mult rău decât bine. Este ca și cum ai fi orb și ai învăța pe altcineva cum să picteze. Îi faci pe oameni să rateze oportunitățile de a găsi ajutor mai bun. Bunătatea ta poate răni și oamenii, în unele cazuri. Una dintre cele mai simple modalități de a distruge o relație este oferirea de ajutor pe care nu îl puteți oferi.

La sfârșitul zilei, totul poate fi bun sau rău. Cu toții trebuie să ne străduim să găsim echilibrul corect între cele două.

Gândiți-vă întotdeauna cu atenție, înainte de a vă oferi să ajutați pe altcineva. În caz contrar, are potențialul de a vă costa timpul, banii și relațiile pe care le aveți dragi (personale sau profesionale).

Un act de bunătate aleatoriu poate schimba viața cuiva, dar poate și să distrugă.