De ce doarme pisica pe om: ce semnifică pozițiile ei și locul ales?

Când pisica urcă pe genunchi sau se culcă alături, ea își arată atitudinea și afecțiunea. Când pisica doarme în patul stăpânului, ea îl folosește ca un loc cald, cu un miros familiar.

Conform unei alte teorii, pisica doarme pe o om sau pe lucrurile lui pentru a absorbi energia negativă și a-l salva de durere. Acest animal simte locurile vulnerabile și se așează pe acea parte a corpului unde se simte durerea și febra e mare.

Pisica se îngrijorează și dacă simte o problemă în corpul stăpânului, se așează pe punctul slab, împărtășind energia lui vindecătoare. Din motive necunoscute, pisicii nu îi place să doarmă în patul său, ci în patul stăpânului sau într-un fotoliu.

Există și o explicație științifică pentru care pisica se așează în anumite locuri pe corpul proprietarului. Căutând cel mai cald loc, pisica îl găsește acolo unde este febră, iar boala începe întotdeauna cu inflamație și febră în partea bolnavă a corpului și în țesuturile apropiate.

Există și o explicație logică:

Pisica are efect placebo sau de zooterapie. Organele nesănătoase atrag pisica cu căldura lor și, prin urmare, îi place să doarmă în cea mai caldă parte a corpului uman.

Locurile preferate ale pisicii:

Pentru pisicile cărora nu le place să fie mângâiate și atinse, somnul în patul proprietarilor are un înțeles egoist prin care animalele se afirmă. Mai mult decât atât, lor le place să se culce pe piept, pe spate si lângă cap.

Simboluri populare

În popor se spune că unde doarme pisica, acolo doare.