De ce îngăduie Dumnezeu să se întâmple lucrurile rele?

 Dacă crezi în Dumnezeu, știi că el este cea mai binevoitoare ființă dintre toate. El este singurul care poate îndrepta toate greșelile și așa mai departe. Din această cauză, s-ar putea să avem o întrebare în mintea noastră: dacă Dumnezeu este ființa cea mai binevoitoare dintre toate, cum lasă el calamități naturale precum uragane, cutremure și tsunami să afecteze viețile omenirii ca atare?

Poate că ați observat că în aceste vremuri de dezastre, oameni din întreaga lume, indiferent de castă, crez sau orice altceva, se reunesc pentru a se ajuta reciproc, a fi alături de ei și a face bine pentru ei. Când o zonă a lumii este lovită de un dezastru, se va vedea că oamenii din întreaga lume vin să fie de ajutor pentru oamenii aflați în dificultate.

În aceste timpuri, ne dăm seama că, deși suntem diferiți unii de alții, facem parte dintr-o mare familie globală. Umanitatea noastră este factorul comun pe care îl împărtășim cu toții și suntem apropiați în aceste vremuri, deoarece oamenii au nevoie de alți oameni în perioade de astfel de crize.

Biblia spune că este datoria tuturor oamenilor să fie buni unii cu alții și să se ajute unii pe alții cât mai mult posibil. Aceste dezastre mari ne amintesc să fim oameni mai drăguți și mai buni pentru ceilalți în fiecare zi.

Când ni se întâmplă lucruri rele, este ușor să ne gândim că poate Dumnezeu nu este la fel de binevoitor pe cât am crezut noi, dar când ne pune prin aceste lucruri, o face pentru a ne reaminti să fim ființe de compasiune și să ne ajutăm reciproc în vremuri de nevoie.

Când faci lucrurile pe care le faci zilnic, cum ar fi să mănânci o masă caldă, să iei o vacanță sau doar să te uiți la televizor, gândește-te la oamenii care nu ajung să se bucure de aceste lucruri, la oameni care nici măcar nu ajung să ia o masă caldă de două ori pe zi și spune mulțumiri atotputernicului, că te-a binecuvântat cu tot ce ai.