De ce ne apar unele persoane în vis? Ce vor ele să ne transmită?

Potrivit științei, visele noastre sunt impulsuri electrice ale creierului care apar la întâmplare. Conform sugestiilor psihologilor, visele pot indica mai mulți factori. Ele ne pot arăta sentimentele, dorințele sau gândurile. Poate fi acesta un motiv pentru apariția aceluiași individ în visele noastre în mod constant?

Visele în care apari tu însăți
Chiar dacă ești schimbată în vis, chiar dacă ai altă culoare a părului sau alte haine, chiar dacă nu îți vezi fața prea bine, sentimentul de recunoaștere este puternic. Când te visezi pe tine însăți, ai vise premonitorii legate fie de starea ta de sănătate, despre schimbările de care ai nevoie sau despre perspectivele de viitor pe care tu nu le vezi deocamdată.

Visele în care apar persoane cunoscute
Psihologii spun că cel mai adesea visăm persoanele la care ne-am gândit în ziua respectivă sau chiar înainte de a adormi, de aceea cunoscuții apar frecvent în vise. Pot fi colegi de serviciu, rude, prieteni dragi sau chiar persoane pe care le antipatizăm. În realitate, visul tău nu este despre acea persoană, ci despre modul în care te raportezi tu la ea. Nu poți decoda visul, decât dacă privești cu toată sinceritatea și obiectivitatea relația dintre voi. Răspunde la întrebarea: ”ce vreau eu de la acest om?” și vei găsi și mesajul visului care te intrigă.

Visele în care apar membrii ai familiei
Gesturile și cuvintele pe care le rostesc în vis frații sau părinții tăi reprezintă o cheie a relației tale cu ei.
Dacă îți visezi adesea mama, înseamnă că te afli într-un moment dificil al vieții, în care ai nevoie de atenție, afecțiune și încurajare.
Tatăl înseamnă și el protecție, dar și autoritate, astfel că, dacă îl visezi adesea poate fi vorba de un eșec peste care nu știi cum să treci singură.
Bunicii reprezintă tradiție, dar și modele învechite de care încerci să te debarasezi, să faci lucrurile altfel ca ei.

Visele în care apar persoane decedate
Acestea sunt cele mai tulburătoare vise, pentru că niciodată nu știi cum să le interpretezi, dacă sunt pozitive sau negative. În primul rând, depinde de ceea ce îți spune persoana decedată. Dacă te încurajează, dacă îți dă un sfat sau doar îți zâmbește, înseamnă că îi accepți dispariția din viața ta și încerci să vezi viitorul ea.

Dacă te ceartă sau te dojenește, dacă te privește cu ochi triști, înseamnă că îți este dor de ea și nu te-ai obișnuit cu gândul că nu mai este în viață. Pe de altă parte, persoanele decedate îți pot transmite mesaje foarte importante despre prietenii sau despre rudele voastre comune, despre lucrurile care au rămas neterminate în urma lor sau despre ceea ce ai de făcut tu în continuare.