De ce oamenii foarte sensibili suferă mai mult decât ceilalți oameni

Vă faceți griji excesive cu privire la ce cred ceilalți oameni despre dvs. sau vă regăsiți redând conversații și supraanalizându-le? Și te găsești afectat de știri sau chiar te trezești când vezi ceva drăguț? Ai fost vreodată acuzat că ești prea sensibil? Ei bine, poate că ești … Dar s-ar putea să nu fie vina ta, s-ar putea să nu ai prea mult control asupra ei și există un motiv pentru care acesta este un lucru bun.

Semne că sunteți extrem de sensibil:

1. Ești copleșit când ai multe de făcut, devii anxios și stresat, ceea ce înseamnă că productivitatea ia o porumbelă
2. Te lupți în medii zgomotoase, aglomerate
3. Urăști să fii în centrul atenției, preferând să te amesteci în margine.
4. Esti foarte romantic – vezi un apus de soare și te simți mișcat până la lacrimi!
6. „Simțiți” disconfortul altor persoane.
7. Îți vine să fugi atunci când lucrurile devin prea copleșitoare. Ai nevoie de perioade de liniște și calm pentru a-ți reveni din viața de zi cu zi.
8. Nu îți place să vezi violența, indiferent dacă este vorba de viața reală sau de filme sau de jocuri video.

Lucruri de făcut pentru a vă ajuta să faceți față:
1. Învață să nu te mai uiți ce fac alți oameni, de exe nu uita că oamenii postează cele mai importante momente, nu viața lor reală.

2. Nu supraexaminați conversațiile sau mesajele. Dacă aveți dubii, întrebați ce înseamnă, nu vă creați propriile versiuni și povești în jurul celor spuse sau nespuse!

3. A spune „nu” este cel mai valoros instrument al tău. Nu trebuie să fii un umăr pentru ca toată lumea să plângă, să înveți să fii selectiv cu privire la cine sprijini și nu te sfii să le ceri sprijin dacă ai nevoie – și acest lucru poate duce la legături și mai profunde între membrii importanți a familiei și a grupurilor de prietenie.