De multe ori, oamenii nu au nevoie decât de o mână pe care să o strângă, o ureche care să îi asculte si o inimă care să îi înțeleagă.

Pentru a cunoaşte oamenii din viaţa ta, poate că ar trebui uneori să le întorci spatele, ca să vezi cine va veni să afle motivul purtării tale şi cine se va dovedi nepăsător.
Poate că ar trebui să pleci într-o zi ca să vezi cine va încerca să te oprească, cine va veni după tine şi cine te va lăsa să pleci.
Poate că ar trebui să le spui într-o zi adevăruri care nu plac auzului ca să vezi cine va aprecia sinceritatea ta şi cine va pune orgoliul mai presus de tine.
Poate că ar trebui să le spui un secret ca să vezi în cine poţi avea încredere şi cine te va trăda.
Poate că ar trebui să-i refuzi atunci când îţi cer ceva, ca să vezi cine ţi-a fost alături necondiționat şi cine din interes.
Poate că ar trebui să mai şi greşeşti uneori ca să vezi cine te va ierta, cine te va judeca şi cine va renunţa la tine.
Poate că ar trebui să arăţi într-o zi că nu mai ai nimic de oferit ca să vezi cine îţi va rămâne alături şi cine va pleca.
Poate că ar trebui să apari într-o zi diferit ca să vezi cine te va accepta şi cine te va abandona.
Poate că ar trebui să-i uiţi pentru un timp, ca să vezi cine te va căuta şi cine te va uita…

Dar nu uita niciodata ca oamenii au nevoie de alti oameni. De un umăr pe care să plângă, de o mână să îi ajute, de ochi care sa le vada suferinta, de un suflet sa le inteleaga durerea…